X

Μπλαν: «Οπωσδήποτε νίκη με Ολυμπιακό»

«Θέλουμε την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση», ανέφερε ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Λοραν Μπλαν, ζητώντας τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ant1news



Του Βασίλη Χατζηδάκη

Το… πάθημα με την Άντερλεχτ έχει γίνει «μάθημα» για τους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίοι θέλουν τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Λοράν Μπλαν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι δηλώσεις του Μπλαν:

Για το αν περιμένει τον Ολυμπιακό να πιέσει πάλι ψηλά:
«Δεν ξέρω αν θα έχουν το ίδιο πλάνο, να πιέσουν πάλι ψηλά. Πρέπει τεχνικά να είμαστε καλύτεροι, να μην τους αφήσουμε να μας χαλάσουν το παιχνίδι. Πρέπει να μην εκπλαγούμε αν κάνουν το ίδιο και αύριο. Πρέπει να κάνουμε τεχνικά καλό ματς, γιατί αν παίξει έτσι ο αντίπαλος είναι ρίσκο. Μπορεί να δεχτεί και πολλά γκολ από εμάς».

Για τον Καβάνι:
«Ήρθε αργά την Παρασκευή από την εθνική, τον προφυλάξαμε στο τελευταίο ματς, του δώσαμε ρεπό την Κυριακή. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες αύριο γιατί θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε».  

Για τους τρεις στόπερ υψηλού επιπέδου της Παρί:
«Δεν μπορούν να παίζουν μαζί Άλεξ, Τιάγκο και Μαρκίνιος. Και οι τρεις είναι πολύ καλοί, οι δύο πιο έμπειροι, ο Μαρκίνιος νεαρός και εξελίξιμος. Σημασία έχει να λειτουργεί καλύτερα αμυντικά η ομάδα και να μη δέχεται γκολ».

Για το αν υπάρχει στρες και πίεση:
«Πάντα υπάρχει πίεση. Ξέρουμε ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση, όπως φυσικά δεν είναι σίγουρη και η νίκη με τον Ολυμπιακό. Το είχα πει και πριν από την Αντερλεχτ αλλά εσείς γελούσατε που φοβόμουν το ματς και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Θέλουμε την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση που επίσης είναι σημαντικό».

Για το αν θα ανανεώσει με την Παρί:
«Δεν είναι της παρούσης ούτε έχει σχεση με το ματς με τον Ολυμπιακό».

Μάξουελ: «Ομαδική άμυνα στον Μήτρογλου»

Τους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν εκπροσώπησε ο Μάξουελ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η πρωταθλήτρια Γαλλίας «υπέφερε» στο πρώτο ματς στο Φάληρο και δήλωσε πως ο Μήτρογλου μπορεί να εξουδετερωθεί με ομαδική άμυνα.

- Υποφέρατε στο πρώτο ημίχρονο στο ματς του Πειραιά. Πώς θα αντιμετωπίσετε τώρα τον Ολυμπιακό; «Είναι σημαντικό ματς για εμάς, ειδικά μετά το άσχημο αποτέλεσμα με την Άντερλεχτ. Θέλουμε να παίξουμε πολύ καλύτερα για το σύλλογο μας και τον κόσμο μας. Υποφέραμε στο πρώτο ημίχρονο στον Πειραιά. Τώρα παίζουμε καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες και πολύ γνωστό προπονητή. Είναι καλή ομάδα και πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νίκη και την πρόκριση. Θα τα δώσουμε όλα να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

- Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Μήτρογλου που σκοράρει συνεχώς και έβαλε τρία γκολ στα μπαράζ; «Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ γερό κορμί. Έχει ταλέντο στο γκολ και φοβερή ποιότητα. Εξαρτάται από την ομαδική άμυνα που θα παίξουμε. Δεν πρέπει να τού επιτρέψουμε να κάνει το παιχνίδι του. Να παίξουμε με βοήθειες για να τον αποτρέψουμε από το να σκοράρει. να μην τού δώσουμε χώρους».

- Χθες ο Τιάγκο Μότα είπε ότι η Παρί μπορεί να είναι μία από τις πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν φέτος ως το τέλος το Champions League. Τί πιστεύεις; «Έχουμε την ποιότητα και το δυναμικό για να το πετύχουμε. Ρεαλιστικά μπορούμε να είμαστε μέσα στους κορυφαίους τέσσερις της διοργάνωσης. Δεν αρκεί όμως η ποιότητα. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Είναι και θέμα συγκυριών. Αυτή είναι όντως η επιθυμία μας. Είναι η κρυφή μας επιθυμία. Μακάρι να το καταφέρουμε να το κατακτήσουμε το τρόπαιο και γιατί όχι και φέτος».

- Κάποιος είπε ότι η Παρί είναι η Μπαρτσελόνα του γαλλικού πρωταθλήματος. «Δεν ξέρω αν είμαστε η Μπαρτσελόνα της γαλλικής λίγκας. Φέτος παίζουμε καλύτερα από πέρυσι. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τη φιλοσοφία. Εχουμε κατοχή μπάλας, έχουμε ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Θέλουμε να προχωρήσουμε κι άλλο. Στη Γαλλία όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Κλείνονται. πρέπει να βρούμε διαδρόμους. Στο Champions League είναι διαφορετικά».

-Ο Ιμπραϊμοβιτς είναι απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό από το Mundial; Είναι απογοητευμένος ή έχει μεγαλύτερο κίνητρο; «Τον βλέπω σε φόρμα. Έχει μεγάλη επιθυμία να τα δώσει όλα στο γαλλικό πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρει ότι τον χρειαζόμαστε και αναγνωρίζει τις ευθύνες του. Είναι υπόδειγμα επαγγελματία, υπόδειγμα για την ομάδα. Θέλει να βάλει τα γκολ του και να βοηθήσει την ομάδα σε κάθε ματς που θα τον χρειαστούμε».