X

Δυστύχημα με γερανό στην Corinthians Arena

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας γερανός κατέρρευσε στο γήπεδο Corinthians του Σάο Πάολο.

Ant1news

Στο συγκεκριμένο γήπεδο γίνονται εργασίες προκειμένου να φιλοξενηθούν οι αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένου ενός προημιτελικού κι ενός ημιτελικού.

Ο γερανός ήταν έξω από το στάδιο Itaquerao όταν ξαφνικά κατέρρευσε, χτύπησε στην πλευρά που γίνονται οι κατασκευές και προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τη στρατιωτική αστυνομία και τους πυροσβέστες.

Διασώστες κλήθηκαν αμέσως στην περιοχή, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η Corinthians Arena αποτελεί την έδρα της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου του ίδιου ονόματος, και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στις 12 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Βραζιλία έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Με την έναρξη των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής κάθισαν στους χλοοτάπητες των γηπέδων και σταύρωσαν τα χέρια, διαμαρτυρόμενοι για τον προγραμματισμό των αγώνων της νέας σεζόν από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας, που περιορίζει σε μόλις 10 ημέρες το χρόνο ξεκούρασης των παικτών ενόψει του Μουντιάλ.

Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές, που απειλούν, ακόμη και με απεργία, ζητούν καλύτερους μισθούς και διαφάνεια στα οικονομικά της Ομοσπονδίας.