X

Σοκ στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Έξι συλλήψεις για στημένα παιχνίδια

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, μετά τις νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ant1news

Δημοσιογράφοι της Daily Telegraph συναντήθηκαν με έναν εκ των «εγκεφάλων» διεθνούς κυκλώματος που βρίσκεται πίσω από στημένα παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. Η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κρυφή κάμερα, στο οποίο ακούγονται συγκλονιστικές συνομιλίες.

Μεταξύ άλλων, ο ασιάτης που φέρεται να κινεί τα νήματα στα στημένα ματς -έναντι αδρής αμοιβής- προτείνει στον ερευνητή τρόπους με τους οποίους μπορεί να βγάλει μια περιουσία από στοιχήματα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, του εξηγεί ποια είναι η «ταρίφα» για να μπει συγκεκριμένος αριθμός γκολ σε έναν αγώνα (είτε στο ημίχρονο, είτε στη λήξη), για να δεχθεί κίτρινη κάρτα ένας παίκτης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κτλ.

Εμφανίζεται, μάλιστα, τόσο σίγουρος για την έκβαση τέτοιων στοιχημάτων, που διαβεβαιώνει τον ερευνητή-δημοσιογράφο πως είναι πολλοί παίκτες που «τα παίρνουν» για να στήσουν ματς.

Δείτε το βίντεο με τους απίστευτους διαλόγους:

Συλλήψεις ποδοσφαιριστών και ενός μάνατζερ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της βρετανικής αστυνομίας, για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 6 άτομα και μεταξύ αυτών είναι και ο μάνατζερ Ντελρόι Φάσεϊ, ο οποίος το 2004 αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπόλτον.

Τρεις συλληφθέντες φέρονται να είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές από ομάδες των μικρότερων κατηγοριών στην Αγγλία, αλλά τα ονόματα τους δεν έχουν διαρρεύσει στον Τύπο.