X

Καταρρέει ο μύθος του άσπιλου αγγλικού ποδοσφαίρου

Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στη Βρετανία οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα που λυμαίνονται τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τα πλοκάμια του κυκλώματος φθάνουν έως και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ant1news


Οι αποκαλύψεις για τους στημένους αγώνες τραντάζουν τα θεμέλια της χώρας με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική παράδοση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, στο παιχνίδι της Μπιλερίκι Τάουν με την Γουέλινγκ για το περιφερειακό πρωτάθλημα με ομάδες του Λονδίνου πονταρίστηκαν, στα ασιατικά πρακτορεία στοιχημάτων, ένα εκατομμύριο λίρες, περισσότερα χρήματα από ότι στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα, την ίδια ημέρα, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Έξι άτομα βρίσκονται, ήδη, στη φυλακή, ανάμεσα τους 3 ποδοσφαιριστές και φυσικά ο Βασιλιάς της Κλεψιάς, όπως τον αποκαλούν οι Άγγλοι, Ράι Περουμάλ, με την αυτοκρατορία στησίματος αγώνων σε Λονδίνο, Μπαχρέιν, Νότιο Αφρική και Σιγκαπούρη.

Στο κινητό του βρέθηκαν αριθμοί από παράγοντες 5 ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και αρκετών διεθνών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φαίνονται ευάλωτοι στην εξαγορά με δέλεαρ μεγάλα οικονομικά οφέλη. Πρόθυμοι συνεργάτες του κυκλώματος ήταν και οι διαιτητές…

Το κύκλωμα, σύμφωνα με την Daily Mirror, είχε στήσει και 15 αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ, κυρίως στην αφρικανική ζώνη.