X

«Ποιός θέλει τον Μέσι, όταν έχει τον Ρονάλντο;»

Λάδι στη φωτιά της μονομαχίας Μέσι-Ρονάλντο για τη «Χρυσή Μπάλα» έριξε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ant1news

Προκλητικές, αν μη τι άλλο, ήταν οι δηλώσεις του Κάρλο Αντσελότι σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μαδρίτης. Γιατί, όπως και να το κάνεις, δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που δε θα ήθελε να έχει στην ομάδα του τον Αργεντίνο μάγο της μπάλας. Ο Αντσελότι, βέβαια, έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου σταρ της «Βασίλισσας», με ένα ίχνος υπερβολής.

«Έχουμε τον Κριστιάνο, ποιός χρειάζεται τον Μέσι; Αν έπρεπε να διαλέξω έναν παίκτη για την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα ήταν ο Μέσι, θα προτιμούσα κάποια ενίσχυση σε άλλη θέση», είπε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ρονάλντο για τη «Χρυσή Μπάλα» τάχθηκε και ο παλαίμαχος επιθετικός και επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ, Αλφρέντο Ντι Στέφανο, λέγοντας «Ο Κριστιάνο είναι φαινόμενο, είναι το Νο1 και η “Χρυσή Μπάλα” του ανήκει».

Έχοντας κατακτήσει ήδη το «Χρυσό Παπούτσι» ως ο πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Λιονέλ Μέσι, θα έχει άλλη άποψη. Εν αναμονή της ανακοίνωσης του νικητή της «Χρυσής Μπάλας», αίσθηση προκαλεί η βιογραφία του Μέσι δια χειρός Γκιγιέμ Μπαλαγκουέ.

Στα αποσπάσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, περιγράφονται τα παιδικά χρόνια του διάσημου ποδοσφαιριστή και η θεραπεία που έκανε με ενέσεις… για να ψηλώσει. «Όταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τριών ετών», λέει ο ίδιος ο Μέσι.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο γιατρός που τον παρακολουθούσε, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα ντόπινγκ: «Είναι εντελώς διαφορετικό όταν μιλάμε για έναν ενήλικα, που δεν χρειάζεται αυξητική ορμόνη, με την περίπτωση ενός μικρού αγοριού».