X

Τρομακτικά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Βραζιλία

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων ξέσπασαν στον αγώνα Ατλέτικο Παραναένσε-Βάσκο Ντα Γκάμα στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τουλάχιστον τρία άτομα.

Ant1news



Έπειτα από 17 λεπτά αγώνα και ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στο 1-0, οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν να συγκρούονται στις εξέδρες του γηπέδου και ακολούθησαν απίστευτης αγριότητας επεισόδια, με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν ακόμη και με δάκρυα στα μάτια να ηρεμήσουν τους χούλιγκανς, αλλά μάταια.

Για πολύ ώρα γίνονταν μάχες σώμα με σώμα, με τους χούλιγκανς να χρησιμοποιούν κάθε λόγης αντικείμενο για να επιτεθούν. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση. Νωρίτερα είχαν γίνει αναφορές στα ΜΜΕ και για έναν νεκρό, που, όμως, δεν επιβεβαιώνονται.



Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν καθυστερημένη και χρειάστηκε παραπάνω από μία ώρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί τελικά ο αγώνας (!) , ο οποίος για την ιστορία έληξε 5-1 υπέρ της Ατλέτικο Παραναένσε, οδηγώντας στον υποβιβασμό την Βάσκο Ντα Γκάμα.

Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρατευτεί ελικόπτερο των δυνάμεων ασφαλείας που προσγειώθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο τον έναν σοβαρά τραυματία οπαδό.



Σύμφωνα με την βραζιλάνικη "Ο Globo", τέσσερις άνθρωποι, ηλικίας από 19 έως 29 ετών, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων είναι τρεις είναι σοβαρά τραυματίες.

Το πιο σοβαρό περιστατικό είναι του 19χρονου, που υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα, ενώ κι οι άλλοι δύο, ένας 24χρονος και ένας 29χρονος έχουν δεχθεί επίσης χτυπήματα στο κεφάλι και η κατάστασή τους είναι υπό παρακολούθηση. Ο τέταρτος τραυματίας πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

"Είναι λυπηρό να βλέπεις εικόνες σαν κι αυτές λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα μας. Είμαι σοκαρισμένος", δήλωσε ο τεχνικός της Βάσκο Ντα Γκάμα, Αντίλσον Μπατίστα, δύο ημέρες μετά την κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Εμφανώς σοκαρισμένος εμφανίστηκε κι ο αμυντικός των γηπεδούχων, Λουίς Αλμπέρτο, που έκλαιγε κατά τη διάρκεια των γεγονότων "Προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους οπαδούς της Ατλέτικο. Είδαμε έναν νεαρό άνδρα να έχει πέσει κάτω και τον κλωτσούσαν και τον χτυπούσαν με ξύλα", τόνισε σχετικά και πρόσθεσε: "προσπαθήσαμε να πούμε στους οπαδούς να σταματήσουν γιατί τα πράγματα μόνο θα χειροτέρευαν. Κοιτάξαμε στις κερκίδες και δεν ήταν αστυνομικοί. Δεν ήταν κανείς εδώ για να σταματήσει τις συγκρούσεις".

"Αγωνίζομαι 20 χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Θα έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα μας και ξέρουμε ότι αυτές οι εικόνες θα προβληθούν παντού", συνέχισε ο Λουίς Αλμπέρτο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δύο ομάδων.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον τρεις οπαδούς της Βάσκο Ντα Γκάμα και έχει ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για να εντοπίσει τους υπεύθυνους των επεισοδίων. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και εισαγγελική έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας στο στάδιο, κάτι που σημαίνει ότι η Ατλέτικο Παραναένσε απειλείται με βαριά "καμπάνα".