X

Αυλαία με επεισόδια στο πρωτάθλημα Βραζιλίας

Αιματηρές συγκρούσεις οπαδών στο Ατλέτικο Παραναένσε-Βάσκο ντα Γκάμα, με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες – Υποβιβάστηκε η πρωταθλήτρια Φλουμινένσε.

Ant1news

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι εξέδρες του Arena Joinville στη Σάντα Καταρίνα, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ θερμοκέφαλων οπαδών της Ατλέτικο Παραναένσε και της Βάσκο ντα Γκάμα.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό οπαδών στις κερκίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρίσκονταν μόνο σεκιούριτι, καθώς στη συγκεκριμένη πολιτεία δεν επιτρέπεται η είσοδος αστυνομικών σε αγώνες ποδοσφαίρου. Όταν δόθηκε η σχετική άδεια, ήταν ήδη αργά. Καθώς 4 άνθρωποι ήταν βαριά τραυματισμένοι…

Το ματς διεκόπη περίπου στο 15ο λεπτό, με την Ατλέτικο Παραναένσε να προηγείται 1-0. Στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε μέσα στο γήπεδο για να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέκυψε στα τραύματα του λίγη ώρα αργότερα.

Ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από μία ώρα και η Ατλέτικο επικράτησε με το εμφατικό 5-1, καταδικάζοντας τη Βάσκο τα Γκάμα σε υποβιβασμό.

Υποβιβάστηκε η πρωταθλήτρια Φλουμινένσε

Η Φλουμινένσε έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια η οποία υποβιβάζεται στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια το 2012, η «Φλου» παρέπαιε τη φετινή σεζόν και ο επίλογος ήταν «πικρός», αφού η εκτός έδρας νίκη στη Μπαΐα με 2-1 δε στάθηκε αρκετή για να της εξασφαλίσει την παραμονή.