X

Τα... σάρωσε όλα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μπάγερν

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώνει μία "χρυσή" χρονιά η Μπάγερν Μονάχου, μετά την κατάκτηση και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ant1news

Οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν το βράδυ του Σαββάτου με 2-0 την Καζαμπλάνκα στον τελικό του θεσμού και στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, βάζοντας το "κερασάκι στην τούρτα" σε ένα ονειρεμένο έτος.

Η Μπάγερν δεν αφήσε κανένα τρόπαιο να... πέσει κάτω μέσα στο 2013, κατακτώντας επίσης το πρωτάθλημα και το κύπελλο στη Γερμανία, αλλά και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Συνολικά "σήκωσε" πέντα τρόπαια μέσα στην χρονιά, τα δύο εκ των οποίων με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, που είναι και η πρώτη του Ισπανού τεχνικού στην τεχνική ηγεσία του γερμανικού συλλόγου.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το γερμανικό σούπερ καπ, που ήταν το μοναδικό τρόπαιο που ξέφυγε από τα "δόντια" των Βαυαρών.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το τρίτο στην ιστορία της, χάρισαν στην Μπάγερν ο Ντάντε, που παραβίασε μόλις στο 7ο λεπτό την εστία της Καζαμπλάνκα και ο Αλκάνταρα, ο οποίος με τη σειρά του "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς στο 22΄, γράφοντας το 2-0. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διατήρησε άνετα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα το προβάδισμά της μέχρι το τέλος.

Οι Βαυαροί, που αναδείχθηκαν επίσης πρωταθλήτες χειμώνα στην φετινή Μπουντεσλίγκα με 7 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λεβερκούζεν και με ένα παιχνίδι λιγότερο μάλιστα, κοιτάζουν πλέον στο 2014, με τα βλέμματα να στρέφονται στην πρώτη καθοριστική μονομαχία με την Άρσεναλ για τους "16" του ΄Τσάμπιονς Λιγκ.