X

Σιγουριά για Ευρώπη και αναμονή

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε τη σιγουριά του για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν και δήλωσε ότι περιμένει ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά Γιαννακόπουλου.

Ant1news



Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε σε πολλά ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τόνισε ότι η Συμμαχία έχει βάλει μέχρι τώρα 10 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ και επεσήμανε ότι οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στα 45 εκατ. ευρώ.

Για την αδειοδότηση της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είπε ότι ''είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Έχουμε καθαρό πιστοποιητικό χωρίς καμία παρατήρηση και δεν βλέπω λόγο να μην πάρουμε την άδεια". Σε ότι αφορά το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δήλωσε ότι "εάν ο κ. Γιαννακόπουλος αποφασίσει να προχωρήσει θα γίνει μέσω ΑΜΚ και θα πρέπει εμείς να κάνουμε γενική συνέλευση. Μόλις έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση θα τη φέρουμε στη Γ.Σ. για να πάρουμε αποφάσεις».

Ο κ. Αλαφούζος εξέφρασε την επιθυμία του για παραμονή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου για πάντα και προανήγγειλε μάλιστα ότι στο τέλος της σεζόν θα ξεκινήσουν έργα στην ιστορική έδρα για να αυξηθεί η χωρητικότητα της από 16.000 θέσεις σε 22.000: "Ξεκινάμε με τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν νομοθετικά για να κάνουμε τις επισκευές στο γήπεδο. Θα έχει δεύτερο όροφο κερκίδων, εκτός από τη 13 και στα πέταλα θα υπάρχουν κάποια κυλινδρικά κτίρια που θα είναι οι σουίτες. Σύνολο θέσεων 21 με 22 χιλιάδες. Ελπίζουμε να ξεκινήσει το Μάιο. Επειδή δεν θα μεγαλώσει το γήπεδο σε κατεύθυνση που θα ενοχλεί, δεν νομίζουμε να έχουμε προσφυγές".

Ο πρόεδρος των "πρασίνων" εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την υπάρχουσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είπε ότι "προτιμάμε να φτιάξουμε δυνατή ομάδα και να τους κερδίσουμε παρά τις αντιξοότητες. Το όραμα μιας δυνατής ομάδας που θα βασίζεται σε παιδιά της ακαδημίας δεν είναι αμελητέο. Η Ντόρτμουντ αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με εμάς και χωρίς μεταγραφές ουσιαστικά τα κατάφερε. Η σκέψη είναι ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια πάρα πολύ ισχυρή ομάδα".

Για τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ τόνισε ότι "είναι 45 εκατ. ευρώ. Εκεί συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια και όλες οι υποχρεώσεις παικτών που έχουν φύγει. Περίπου τα 30 είναι από το παρελθόν. Σημερινά είναι 15".