X

Ήττα-σοκ για τη Μπαρτσελόνα

Η Βαλένθια... σόκαρε την Μπαρτσελόνα, την Ιταλία Μίλαν και Τορίνο μοιράστηκαν βαθμούς, στο Σαμπιονά η Σεντ Ετιέν επέστρεψε στις νίκες.

Ant1news

Αναπάντεχη εντός έδρας ήττα γνώρισε η Μπαρτσελόνα, που ηττήθηκε από τη Βαλένθια στο «Καμπ Νου» με 3-2 στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής στην πριμέρα ντιβισιόν. Η ομάδα του Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο προηγήθηκε στο 8ο λεπτό με τον Αλέξις Σάντσες, αλλά οι «νυχτερίδες» αντέδρασαν άμεσα και γύρισαν το παιχνίδι με τα γκολ των Ντάνι Παρέχο (44΄) και Πάμπλο Πιάτι (48΄). 

Οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν στο 54΄ με πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Φρανσίσκο Αλκάθερ στο 59ο λεπτό έκανε το 2-3 κι έπαυσε το σερί των 25 νικών της πρωταθλήτριας Ισπανίας στο γήπεδό της. Στο 78΄ ολοκληρώθηκε η καταστροφική βραδιά για την Μπαρτσελόνα, με την αποβολή του Ζόρντι Άλμπα. 

Η ομάδα της Βαρκελώνης θα βρεθεί τρίτη αν νικήσουν οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να υποδέχεται τη Σοσιεδάδ και τη Ρεάλ να φιλοξενείται στο νέο «Σαν Μαμές» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Λίγο αργότερα, η Λεβάντε δεν κατόρθωσε αν και έπαιζε στην έδρα της να κάμψει την αντίσταση της Ράγιο Βαγιεκάνο, παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία, ενώ το ίδιο συνέβη και στην αναμέτρηση της Χετάφε με τη Βαγιαδολίδ.

Καμπιονάτο: «Χ» για Μίλαν και Τορίνο

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική στο καμπιονάτο, ανάμεσα στη Μίλαν και την Τορίνο, που έληξε ισόπαλη 1-1.

Η «γκρανάτα» προηγήθηκε μάλιστα στο «Σαν Σίρο» με τον Τσίρο Ιμόμπιλε, αλλά η μαχητική Μίλαν που δημιουργεί ο Κλάρενς Ζέεντορφ κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να «σώσει» το βαθμό με το γκολ του νεοαποκτηθέντα Αντίλ Ραμί.

Σαμπιονά: Άνετη νίκη για τη Σεντ Ετιέν

Επέστρεψε στις νίκες η Σεντ Ετιέν, που επιβλήθηκε με άνεση της Βαλενσιέν 3-0 στο «Ζοφρουά Γκισάρ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του «σαμπιονά» και παρέμεινε σε τροχιά ευρωπαϊκής εξόδου, πλησιάζοντας την τέταρτη Λιλ στον ένα βαθμό. Η Σοσό νίκησε τη Ναντ 1-0 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή, ενώ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Βρετάνη, η Μπαστιά όχι μόνο επέστρεψε δύο φορές από το εις βάρος της σκορ αλλά έφτασε στην ανατροπή απέναντι στην Γκινγκάμπ.