X

Το ελληνικό Clasico στην UEFA!

Ιδιαίτερη μνεία για το αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων» κάνει η ιστοσελίδα της UEFA.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Το Σαββατοκύριακο διεξάγονται αρκετά Clasico στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη βρίσκεται σε περίοπτη θέση σε αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέλεξε στη βασική της φωτογραφία τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών Ελλάδος στον θρίαμβο με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκτός από το ντέρμπι των «αιωνίων», υπάρχουν σπουδαία παιχνίδια σε Γερμανία (Μπάγερν-Σάλκε), Ολλανδία (Φέγενορντ-Άγιαξ), Ισπανία (Ατλέτικο-Ρεάλ), Ιταλία (Μίλαν-Γιουβέντους) και Γαλλία (Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ). 

Η αναφορά της UEFA για το ελληνικό ντέρμπι:  

Ο ανταγωνισμός τους έχει στιγματίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται σε διαφορετικές τροχιές. 

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει σίγουρα το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αφού έχει χάσει μόλις τέσσερις βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα όλη τη σεζόν και είναι 20 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ – και την Τρίτη κέρδισε με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί με ζήλια, όντας 27 βαθμούς πίσω από την κορυφή, με τον αρχηγό του, τον Ζέκα, να τονίζει ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί κίνητρο από μόνο του. 

«Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ κατάσταση τώρα, μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ, μέσα στην έδρα του Εμείς, όμως, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που τους κέρδισε αυτή τη σεζόν», δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος.