X

Γκέλαρε στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ, «όρθια» η Καλλονή στη Νέα Σμύρνη

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Εργοτέλη στην Κρήτη και έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να τον πιάσει στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ant1news

Αν και προηγήθηκε με 2-0, ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Παγκρήτιο, καθώς ισοφαρίστηκε στον φινάλε σε 2-2 από τους αξιόμαχους Κρητικούς, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με το γρήγορο γκολ του Λάζαρ, ενώ ο Σαλπιγγίδης στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης (47΄) έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ. Παρά το ισχυρό προβάδισμα των φιλοξενούμενων, ο Εργοτέλης αντεπιτέθηκε και με τα γκολ του Μονακέλο (71΄) και του Κίτσιου (αυτογκολ 81΄), πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς συγκατοικεί πλέον με τον Ατρόμητο στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (56’ Ρομάνο), Ιμπραΐμ, Κούμπικ (55’ Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μοαντιμπανγκά

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε (80’ Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (79’ Λούκας), Χούσεν.

Πολύτιμο βαθμό απέσπασε την ίδια ώρα και η Καλλονή στη Νέα Σμύρνη, όπου ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον γηπεδούχο Πανιώνιο, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Σε ένα μοιρασμένο σε γενικές γραμμές παιχνίδι, οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ στο 54ο λεπτό με τον Δημήτρη Κολοβό, όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 70ο λεπτό με τον Ανέστη Αναστασιάδη και «απέδρασαν» με τον βαθμό της ισοπαλίας, κάνοντας σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση – και μαθηματικά - της παραμονής τους στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι, Ντούνης, Λάσνικ, Κολοβός, Γιάννου (46' Αραβίδης).

ΑΕΛ Καλλονής: Χογκ, Γιορέντε, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Κεϊτά, Καλτσάς, Μανούσος (87' Φουρλάνος), Λεοζίνιο (79' Φαρία), Γκαρσία, Περόνε (75' Ζος).

Σημαντικό βήμα για την διεκδίκηση της 4ης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος έκανε παράλληλα ο Αστέρας Τρίπολης χάρη στην εντός έδρας νίκη του με 1-0 επί του Πανθρακικού.

Το νικητήριο γκολ τους Αρκάδες σημείωσε ο Ντε Μπλάσις στο 54ο λεπτό, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν στα ίσια για ένα θετικό αποτέλεσμα και δημιούργησαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μακρυδημήτρη στο 43ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Παπαχρήστος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Χουάνμα (46’ Μπαράλες), Ντε Μπλάσις, Καράσκο.

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Χρήστου (86’ Μπαϊκαρά), Σαμπάτ, Ντιόγκο, Μακρυδημήτρης, Ντος Σάντος, Εμπόου, Τζανής, Καθάριος, Ιγκόρ.