X

«Πράσινος» θρίαμβος στο Καραϊσκάκη

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τη φιέστα του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», φεύγοντας θριαμβευτής με το εντυπωσιακό 3-0 από το φαληρικό στάδιο.

Ant1news

Σε εφιάλτη μετέτρεψαν οι «πράσινοι» τα… όνειρα του Ολυμπιακού να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Με μία εξαιρετική εμφάνιση, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου συνέτριψε με 3-0 τους «ερυθρόλευκους», λίγες ημέρες μετά την μεγάλη νίκη των τελευταίων επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Πράνιτς στο 45ο λεπτό, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ «χόρεψε» την άμυνα του Ολυμπιακού στο 67ο λεπτό, γράφοντας το 2-0. Ακολούθησε το χαμένο πέναλτι των Πειραιωτών με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ στο 82΄, ενώ στο 89΄ ο Αμπέντ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού, που διατηρήθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Μίτσελ επέλεξε την ίδια ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, κάτι που όπως φάνηκε «πλήρωσε» ο Ολυμπιακός λόγω και της κούρασης των ποδοσφαιριστών του. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πολύ προσεκτικές στο πρώτο ημίχρονο και έδωσαν ιδιαίτερα έμφαση στις γραμμές τους, χωρίς να πάρουν ρίσκα.

Οι φάσεις μέχρι το ημίωρο ήταν ελάχιστες, όμως, από κει και μετά ο Παναθηναϊκός κέρδισε έδαφος στο χώρο του κέντρου και άρχισε να προσπαθεί να βγει με αξιώσεις στην κόντρα. Από μία γρήγορη αντεπίθεση προήλθε και το πρώτο γκολ των «πράσινων», με τον Μπεργκ να πασάρει ψύχραιμα στον Πράνιτς και ο τελευταίος να γράφει ανενόχλητος το 0-1, με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην άμυνα και να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα. Οι «πράσινοι» έχασαν εκ νέου μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 48΄, όμως, 20 λεπτά αργότερα και χωρίς να έχουν απειληθεί ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, έφτασαν στο 0-2, με τον Σουηδό επιθετικό αυτή τη φορά να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Μίτσελ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 78ο λεπτό κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Κουτρουμπή στον Βαλντέζ, όμως ο Ντομίνγκεζ που κλήθηκε να το εκτελέσει, αστόχησε από την άσπρη βούλα. Νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί ένταση μετά από ένα πλαστικό κύπελλο με αναψυκτικό που δέχθηκε στο πρόσωπο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε γρήγορα και οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν σε ακόμη ένα γκολ στο 89΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμπέντ, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-0. Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας και ταυτόχρονα «έσπασε» το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Χολέβας, Μαρκάνο (46’ Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Ολαϊτάν (35’ Βαλντέζ).

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός (90' Μαρινάκης), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (87' Καρέλης), Μπεργκ (76’ Πέτριτς).

* Διαβάστε το άρθρο του Κυριάκου ΚαψήΗ απάντηση του Παναθηναϊκού για το 1-4 μετά από 13 χρόνια.