X

«Άλωσε» το Σαν Σίρο η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Μίλαν για την 26η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ant1news



Η «Μεγάλη Κυρία» νίκησε με 2-0 τους «ροσονέρι» στο Σαν Σίρο και έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Γιορέντε έδωσε το προβάδισμα στη Γιουβέντους στο 44ο λεπτό, ενώ ο Τέβες με ένα δυνατό σουτ «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του στο 68ο λεπτό.

Νωρίτερα, η τρίτη της βαθμολογίας Νάπολι έμεινε στο 1-1 με την Λιβόρνο και απομακρύνθηκε περισσότερο από την δεύτερη θέση, όπου βρίσκεται η Ρόμα. Σημαντικούς βαθμούς απώλεσε και η Φιορεντίνα, που ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της από τη Λάτσιο.

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία (2-2) ανάμεσα στη Ατλέτικο  Μαδρίτης και την Ρεάλ, και με την επιβλητική νίκη της με 4-1 επί της Αλμερία στο «Καμπ Νου» ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τη «βασίλισσα».

Τα γκολ για τους «μπλαουγκράνα» πέτυχαν οι Σάντσεζ (9΄), Μέσι (24΄), Πουγιόλ (83΄) και Τσάβι (89΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει ο Τρουχίγιο στο 27΄.

Στην Αγγλία, η Τότεναμ νίκησε με 1-0 τη την Κάρντιφ και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης, ενώ το Σάββατο ξεχώρισαν οι νίκες των Λίβερπουλ και Τσέλσι, αλλά και η ήττα της Αρσεναλ από τη Στόοκ.

Από κει και πέρα, η σαββατιάτικη αναμέτρηση της Χαλ με τη Νούκαστλ, που βρήκε νικήτρια την τελευταία με 4-1, σημαδεύτηκε από την επίθεση του προπονητή των «ανθρακωρύχων» Άλαν Πάρντιου, στον Ντέιβιντ Μίλερ.