X

Άμεση ανασύνταξη στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού

Η αποκαρδιωτική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων» άλλαξε άρδην το κλίμα στο «στρατόπεδο» των πειραιωτών μέσα σε 90 λεπτά.

Ant1news



Του Βασίλη Χατζηδάκη

Αντί να κάνουν τον γύρο του θριάμβου και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο τους ηθικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Ο πρώτος που έδωσε το «σύνθημα» της ανασύνταξης ήταν αυτός που στεναχωρήθηκε περισσότερο από όλους. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πήγε αμέσως στα αποδυτήρια και στήριξε τον προπονητή και τους παίκτες, παρά την πίκρα του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και όχι μόνο. Ο πρόεδρος των νταμπλουχων Ελλάδος ανέφερε στον Μίτσελ πως «θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε απαντήσεις στα επόμενα παιχνίδια», εννοώντας προφανώς ένα ενδεχόμενο συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου. 

Σκασμένος ήταν και ο προπονητής του Ολυμπιακού. Η πρώτη ήττα του Μίτσελ έπειτα από 48 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» ήρθε με… τραυματικό τρόπο. Το χειρότερο για τον Μαδριλένο είναι πως γνωρίζει ότι αυτός φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χθεσινό «ναυάγιο». Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα με την Μάντσεστερ αποδείχθηκε καταστροφική. Η ομάδα δεν είχε φρεσκάδα, τρεξίματα και εναλλακτικό πλάνο αν κάτι πήγαινε στραβά. 

Η αλήθεια είναι πως το συμβάν με τον Μάικλ Ολαϊτάν σόκαρε άπαντες στον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι «πάγωσαν», οι παίκτες έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και ο Παναθηναϊκός πρόλαβε να «χτυπήσει» πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.