X

«Τρένο» η Γιουβέντους, ασταμάτητη και η Παρί

Την πορεία τους προς τον τίτλο σε Ιταλία και Γαλλία, αντίστοιχα, συνέχισαν η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ant1news



Η «Μεγάλη Κυρία» πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την έδρα της Τζένοα, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Serie A και αύξησε τη διαφορά της στους 17 βαθμούς από τη 2η της βαθμολογίας Ρόμα, που έχει, όμως, δύο παιχνίδια λιγότερα.

Το νικητήριο γκολ για τη Γιουβέντους πέτυχε με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Πίρλο στο 89ο λεπτό του αγώνα, χαρίζοντάς της τους τρεις βαθμούς.

Νέα εντός έδρας ήττα-σοκ γνώρισε από τη μεριά της η Μίλαν με 4-2 από την Πάρμα, ενώ η Λάτσιο νίκησε με 2-0 στο γήπεδο της Κάλιαρι.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε με 2-0 της Σεντ Ετιέν στο Παρίσι και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για μία ακόμη φορά ο Ιμπραΐμοβιτς, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 14’ και στο 41΄.

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα ξέσπασε πάνω στην Οσασούνα, διαλύοντάς τη με 7-0 στο Καμπ Νου, για την 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στην επιβλητική νίκη με χατ-τρικ του Μέσι (18΄, 63', 88') και τα γκολ των Σάντσες (22΄), Ινιέστα (34΄), Τέγιο (78΄) και Πέδρο (90΄) και πλέον οδεύουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σημειώνεται ότι με τα τρία γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός σταρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, φτάνοντας συνολικά τα 371 γκολ σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Σπουδαία εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Βαλένθια πέτυχε το βράδυ της Κυριακής και η Σοσιεδάδ, βάζοντας πλώρη για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στην Αγγλία, μεγάλη νικήτρια (1-0) στο ντέρμπι με την Τότεναμ αναδείχθηκε η Άρσεναλ και πλησίασε την πρωτοπόρο Τσέλσι, κάτι που έκανε νωρίτερα την Κυριακή και η Λίβερπουλ, που ταπείνωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

Στην Πορτογαλία, τέλος,  η Σπόρτινγκ επικράτησε με 1-0 της Πόρτο στη Λισαβόνα στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των «δράκων» για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.