X

Με… θόρυβο στους «8» Πόρτο και Σεβίλλη

Με ηχηρό τρόπο «έκοψαν» εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League η Πόρτο και η Σεβίλλη.

Ant1news



Οι «δράκοι» απέδρασαν με την ισοπαλία (2-2) από το «Σαν Πάολο» απέναντι στην Νάπολι και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0, πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση, στέλνοντας εκτός Ευρώπης τους «παρτενοπέι».

Ο Πάντεφ άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς στο 21΄, μετά από ασίστ του Ιγκουαΐν όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Γκιλάς στο 69΄ ισοφάρισε για την ομάδα του Μπενίτεθ, ενώ λίγο αργότερα ο Κουαρέσμα με ένα πολύ όμορφο γκολ, έκανε το 1-2 για την Πόρτο, σφραγίζοντας οριστικά την πρόκριση της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Νάπολι ήταν να ισοφαρίσει με τον Ζαπάτα στις καθυστερήσεις (90+2΄).



«Ηχηρή» ήταν και η πρόκριση της Σεβίλλης, που επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι (0-2 κ.α. και παράταση)  μέσα στην έδρα της Μπετις στο μεγάλο ντέρμπι της Ανδαλουσίας. Τα γκολ των Ρέγες (20΄) και Μπάκα (75΄) για τους φιλοξενούμενους έστειλαν το ματς στην παράταση, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει επίσης με 0-2 στο πρώτο παιχνίδι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», και αφού δεν άλλαξε τίποτα στον έξτρα χρόνο, κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο στα πέναλτι.



Σπουδαία νίκη, που την έστειλε στους «8» της διοργάνωσης, πήρε επίσης η Βασιλεία στην Αυστρία. Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι με περίπου 15 λεπτά διακοπή, οι Ελβετοί παρότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 9΄ λόγω της αποβολής του Σουτσί, πήραν τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς, προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς και οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Άλαν στο 86΄.

Νωρίτερα, την πρόκριση στα προημιτελικά σφράγισαν η Γιουβέντους, η Μπενφίκα, η Βαλένθια, η Λιόν και η Άλκμααρ.

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών της φάσης των «16» του Europa League:

Ανζί-Άλκμααρ 0-0
Φιορεντίνα-Γιουβέντους 0-1
Μπενφίκα-Τότεναμ 2-2
Πλζεν-Λιόν 2-1 Βαλένθια-Λουντογκόρετς 1-0
Σάλτσμπουργκ-Βασιλεία 1-2
Νάπολι-Πόρτο 2-2
Ζάλτσμπουργκ-Βασιλεία 1-2
Μπέτις-Σεβίλλη 3-4 στα πέναλτι (0-2 κ.α. και παράταση)