X

«Σκότωσε» τον Ολυμπιακό και πήρε το εισιτήριο ο ΠΑΟΚ

Σε ένα ντέρμπι με συνεχείς συρράξεις και ξύλο, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Ant1news

Σε ένα απίστευτα επεισοδιακό παιχνίδι (ακόμη ένα στη μακρά λίστα του ελληνικού ποδοσφαίρου), που ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας και το οποίο διεκόπη εκ νέου στο φινάλε λόγω σοβαρού επεισοδίου ανάμεσα στον Μανιάτη και τον Κατσουράνη, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναδείχθηκε νικητής με 1-0 απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στην Τούμπα και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ που είχε πετύχει στο «Καραϊσκάκη»  στο πρώτο ματς (2-1), εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το «χρυσό» γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχε ο Αθανασιάδης με κεφαλιά στο 47ο λεπτό του αγώνα, στέλνοντας την ομάδα του να διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στους «πράσινους».

Το ματς στιγματίστηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και των αστυνομικών δυνάμεων πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και από τις συνεχείς εντάσεις και συρράξεις ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φινάλε μετά από αψιμαχία ο Μανιάτης κυνηγούσε τον Κατσουράνη (που είχε βγει αλλαγή), με αποτέλεσμα οι δύο παίκτες να αντικρίσουν από μία κόκκινη κάρτα και το παιχνίδι να διακοπεί. Τελικά το ματς ξεκίνησε εκ νέου και στο 6ο από τα 11 συνολικά λεπτά των καθυστερήσεων ακολούθησε η αποβολή του Νάτχο για τον ΠΑΟΚ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αρχική καθυστέρηση στο παιχνίδι εκτός από τα επεισόδια σημειώθηκε και για τα ψάρια τα οποία είχαν τοποθετηθεί στα καθίσματα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το σκηνικό έντασης που είχε στηθεί απο νωρίς μεταφέρθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα οι αψιμαχίες και οι σκληρές μονομαχίες να είναι συχνό φαινόμενο. Το ξύλο συνεχίστηκε, μάλιστα, στη φυσούνα με το σφύριγμα της λήξης, ενώ ο Μίτσελ είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από τον πάγκο των Πειραιωτών.

Σε ότι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο παθιασμένος στο χορτάρι και δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Στοχ, τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο μέρος. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, το πέτυχε με το... καλημέρα στην επανάληψη, με τον Αθανασιάδη να γράφει με κεφαλιά το 1-0 στο 47΄.

Απο κει και πέρα, το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο σκληρό. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πιέσουν τον "δικέφαλο του Βορρά" μετά το 55΄, αλλά η ανορθόδοξη ανάπτυξή τους, δεν τους βοήθησε ώστε να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του ΠΑΟΚ. Η εικόνα αυτή κυριάρχησε μέχρι το 88΄ όταν και σημειώθηκε το επεισόδιο ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη, το οποίο άναψε ακόμη περισσότερο τα... αίματα. Στις καθυστερήσεις εκτός από τις εντάσεις και τις αποβολές, υπήρξαν και ευκαιρίες κι αυτή τη φορά από τη μεριά των «ερυθρόλευκων», με σημαντικότερη την κεφαλιά του Μαρκάνο στο 104΄, που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βιτόρ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης (94' Κίτσιου), Νάτχο, Στοχ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μαρκάνο, Μανωλάς, Μπονγκ (83' Σάμαρης), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Βαλδές.