X

Έρχεται βαριά καμπάνα για το… χάος στην Τούμπα

Βαρύς πέλεκυς περιμένει τον ΠΑΟΚ για τα θλιβερά γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ant1news

Ο «δικέφαλος του Βορρά» απειλείται με ποινή  αποκλεισμού της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές, αφαίρεση τριών βαθμών και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο για τα θλιβερά επεισόδια που  σημειώθηκαν στην Τούμπα, στη νίκη-πρόκριση με 1-0 επί του Ολυμπιακού.

Επεισόδια οπαδών, ψάρια στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα για περίπου 75 λεπτά, βροχή καπνογόνων και φωτοβολίδων, ρίψεις αντικειμένων μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο, συνεχείς συρράξεις, διακοπές και ξύλο με πρωταγωνιστές παίκτες,  παράγοντες και οπαδούς, ήταν οι λυπηρές εικόνες που μετέτρεψαν το ντέρμπι σε ακόμη ένα παιχνίδι-δυσφήμηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η εισβολή οπαδών εντός του αγωνιστικού χώρου,  το ξύλο κυρίως στη φυσούνα μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και η ρατσιστική επίθεση στον Λεάντρο Σαλίνο, ο οποίος δέχθηκε μία μπανάνα από την εξέδρα, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής που στήθηκε στην Τούμπα. 

Τα θλιβερά γεγονότα καταγράφονται λεπτομερώς στο φύλλο αγώνα , που «καίει» τον ΠΑΟΚ, ενώ και η έκθεση της αστυνομίας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική.

Η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών από τις τέσσερις συνολικά που μπορούν να του επιβληθούν , θεωρείται δεδομένη για τον «δικέφαλο του Βορρά», που κινδυνεύει ακόμη και με αφαίρεση τριών βαθμών, λόγω της εισβολής  οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα και των συμπλοκών που ακολούθησαν με παίκτες και παράγοντες στη φυσούνα. 

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ - πιθανότατα - θα αγωνιστεί σε άδεια Τούμπα σε τουλάχιστον δύο από τους τρεις αγώνες στην έδρα του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, ενώ στον βαθμολογικό πίνακα του μίνι- πρωταθλήματος δεν θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό, σε περίπτωση που του αφαιρεθούν βαθμοί από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. 

Η επεισοδιακή πρόκριση έφερε και αγωνιστικά προβλήματα στον «δικέφαλο του Βορρά» ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στις 26 Απριλίου. Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κατσουράνη, που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο επεισόδιο με τον Μανιάτη ,  με τον οποίο λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια,  καθώς και του Νάτχο που αποβλήθηκε στο τέλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Απών από τον τελικό θα είναι και ο Αθανασιαδης, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.