X

Βήμα τίτλου για την Λίβερπουλ

Μια ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά το 1990 βρίσκεται η Λίβερπουλ.

Ant1news

Μια ανάσα από τον φετινό τίτλο βρίσκεται η Λίβερπουλ, που επικράτησε εκτός έδρας της Νόριτς με 3-2 σε αναμέτρηση για την 35η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τη χθεσινή «γκέλα» της Τσέλσι, που ηττήθηκε εντός έδρας από την ουραγό Σάντερλαντ (2-1), έκανε το καθήκον της και πήρε τους τρεις βαθμούς. Τα τέρματα για τους «κόκκινους» σημείωσαν οι Στέρλινγκ (4΄, 62΄) και Σουάρες (11΄) ενώ για τα «καναρίνια» σκόραραν οι Χούπερ (56΄) και Σνόντγρας (77΄).

Η Άρσεναλ νίκησε 3-0 εκτός έδρας τη Χαλ και παραμένει στην τέταρτη θέση της κατάταξης, η οποία οδηγεί στα πλέι οφ του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο σε απόσταση... αναπνοής ακολουθεί η Έβερτον, που επιβλήθηκε 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ», στο τελευταίο σημερινό παιχνίδι για την 35η ημέρα.

Στην Ισπανία, με τέρμα του Κάρλος Βέλα στις καθυστερήσεις του αγώνα η Σοσιεδάδ επικράτησε με 2-1 της Εσπανιόλ σε αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23΄ με τον Κόρδομπα, αλλά οι βάσκοι ισοφάρισαν στο 32΄ με τον Καναλες, πριν ο Βέλα τους δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της για την 34η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος η Θέλτα, που επικράτησε εκτός έδρας της Αλμερία με 4-2. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Νολίτο (20΄, 71΄), Τσαρλς (52΄) και Ορεγιάνα (76΄) ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Ρόντρι (40΄) και Οσκαρ Ντίας (88΄).