X

Αφαίρεση βαθμών και «λουκέτο» για δύο αγωνιστικές στην Τούμπα

Με βαριά καμπάνα - όπως αναμενόταν - τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ant1news



Συγκεκριμένα, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον «δικέφαλο του Βορρά» με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα και πρόστιμο 50.000 ευρώ για τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν στον επαναληπτικό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, ενώ η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών δεν διευκρινίζεται αν αφορά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ή το εν εξελίξει μίνι-πρωτάθλημα. Στην πρώτη περίπτωση, πάντως, δεν αλλάζει τίποτα στον βαθμολογικό πίνακα των πλέι οφ, ενώ αντίθετα στο δεύτερο σενάριο, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί με μηδέν βαθμούς στην ειδική βαθμολογία.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ασκήσει έφεση, ευελπιστώντας σε ελάφρυνση της ποινής. 

Αναλυτικά η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4)».