X

Η Βραζιλία θρηνεί το χαμό του Φερναντάο

Τραγικό θάνατο βρήκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη.

Ant1news

Ο Φερναντάο, που οδήγησε την Ιντερνασιονάλ στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το 2006, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, επέβαινε μαζί με άλλα 4 άτομα σε ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη στην περιοχή Αρουάνα της επαρχίας Γκοϊάς. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε, ενώ αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ο Φερνάντο Λούσιο ντα Κόστα, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2001-2004) στη Μαρσέιγ, ενώ μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Τουλούζ, επέστρεψε στην πατρίδα του.

Εκεί μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, όπου είχε συνολικά 190 εμφανίσεις και 77 γκολ. Κρέμασε νωρίς τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και το 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας.

Τη θλίψη της για τον αιφνίδιο χαμό του Φερναντάο εξέφρασε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία δήλωσε: «Είμαι συντετριμμένη από το θάνατο του Φερναντάο, ενός ήρωα για τους οπαδούς της Ιντερνασιονάλ και τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό ένας υποδειγματικός χαρακτήρας.»