X

Στην Άρσεναλ ο 16χρονος Γιώργος Σπανουδάκης

Η Άρσεναλ έκλεψε το νεαρό Ελληνογερμανό μέσο από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Ant1news

«Κανονιέρης» θα είναι από εδώ και στο εξής ο 16χρονος Γιώργος Σπανουδάκης, καθώς η Άρσεναλ "έκλεψε" το νεαρό Ελληνογερμανό μέσο από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα. 

Ο 16χρονος αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, ωστόσο η Άρσεναλ κινήθηκε πολύ γρήγορα, εκμεταλλευόμενη τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ισπανία και δεν επιτρέπουν στη Μπαρτσελόνα να δώσει επαγγελματικό συμβόλαιο σε παίκτη κάτω των 18 ετών.

Ο νεαρός είχε προτάσεις από αρκετές ομάδες, όμως προτίμησε να συνεχίσει στους «κανονιέρηδες». Πολλοί πάντως είναι αυτοί που θεωρούν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και η φιλοσοφία του Αρσέν Βενγκέρ να δουλεύει με νέα παιδιά. 

Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1998, θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν με την U18 της Άρσεναλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "κανιονέρηδες" πρόσφεραν στον Γιώργο επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς θεωρείται 16 ετών από τη στιγμή που γεννήθηκε το 1998. 

Ο μικρός έχει παίξει με τις U15 και U16 της Εθνικής Γερμανίας, ωστόσο μπορεί ακόμα να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.