X

"Παρέλαση" ονομάτων στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αναζητά μετεγγραφική... ρελάνς για να γυρίσει το κλίμα απογοήτευσης που προέκυψε μετά τις αποτυχίες στις υποθέσεις Μπόγιαν και Ντουρμάζ.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

"Restart" όμως έχουν "πατήσει" και οι μάνατζερ, οι οποίοι προτείνουν στους πρωταθλητές Ελλάδος παίκτες από όλα τα... ράφια. Από τον πανάκριβο Οσβάλντο και τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο μέχρι τον ταλαντούχο Νιανγκ και τον έμπειρο Ρέγες.

Ο Πάμπλο Οσβάλντο είναι ίσως το πιο "δυνατό" όνομα στην "ερυθρόλευκη" λίστα. Ο 28χρονος διεθνής Ιταλός στράικερ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Αργεντινή, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην αγγλική πραγματικότητα και παραχωρήθηκε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν δανεικός από την Σαουθάμπτον στην Γιουβέντους. Οι "Άγιοι" έχουν προσθέσει το όνομα του στη λίστα των υπό πώληση παικτών, όμως η αξία του ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που είναι απαγορευτικό για τα ταμεία του Ολυμπιακού, ο οποίος επιθυμεί δανεισμό με οψιόν αγοράς. Όλα αυτά με την προυπόθεση να πειστεί ο παίκτης να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το επίπεδο της Σούπερ Λίγκα είναι και το μεγαλύτερο "εμπόδιο" που καλούνται να ξεπεράσουν οι πειραιώτες για να πραγματοποιήσουν μετεγγραφές τετοιου βεληνεκούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Εμπαγιέ Νιανγκ, ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε αρνηθεί να αφήσει το φινετσάτο Καμπιονάτο για να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Ο 20χρονος Γάλλος, που θεωρείται ένα απο τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, συνεχίζει να μην βρίσκεται μέσα στα πλάνα του Πίπο Ιντσάγκι και η Μίλαν παραμένει ανοικτή σε προτάσεις για τον δανεισμό ή την πώληση του. Το οικονομικό σκέλος (κοστολογείται στα 5 εκ. ευρώ) δεν αποτελεί "αγκάθι", αφού ο Νιανγκ είναι μέσα στα μετεγγραφικά στάνταρ που έχουν θέσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ταλαντούχος επιθετικός, νεαρός και με μεταπωλητική αξία.

Όπως άλλωστε είναι και ο Πέδρο Λεόν. Ο Ισπανός άσος της Χετάφε, που αποτελεί τον διακαή πόθο του Μίτσελ για τα άκρα της επίθεσης, αλλά ούτε αυτός δελεάζεται από την προοπτική της Σούπερ Λίγκα. Ο μάνατζερ του Μαριάνο Αγκιλάρ (ατζέντης και του Μίτσελ) ήρθε στην Ελλάδα, αλλά το πιθανότερο είναι στο τραπέζι να έχει "πέσει" το όνομα του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες. Ενός ποδοσφαιριστή με μεγάλες παραστάσεις, ο οποίος όμως βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και δεν θα έλεγε "όχι" σε ένα καλό συμβόλαιο που θα του προσέφεραν οι "ερυθρόλευκοι". Η Σεβίλλη δεν έχει υψηλές απαιτήσεις και με τον Μίτσελ γνωρίζονται από την κοινή τους θητεία στην Ανδαλουσία.

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που βλέπει με θετικό μάτι την μετακόμιση του στον Ολυμπιακό είναι ο Γέλε Βόσεν. Η Γκενκ αξιώνει 6 εκατομμύρια ευρώ για τον "αρχικανονιέρη" της, αλλά εφόσον οι πειραιώτες καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την βελγική ομάδα, τότε το ποσό αυτό μπορεί να πέσει και στα 5.

Όσον αφορά την περίπτωση Ρομπίνιο, η Μίλαν έχει δείξει την έξοδο στον Βραζιλιάνο άσο, ο οποίος δεν βρίσκεται καν στην αποστολή των "ροσονέρι" για το International Champions Cup. Η πορεία του μπορεί να είναι φθίνουσα, όμως μία ενδεχόμενη μετεγγραφη του στον Ολυμπιακό θα προκαλούσε αίσθηση. Αλλά και πάλι ο Βραζιλιάνος δεν είναι μέσα στα στάνταρ που έχουν θέσει οι πρωταθλητές.

Στο τελευταίο "επεισόδιο" του... σίριαλ Πουλίδο, ο 23χρονος επιθετικός επέστρεψε στις προπονήσεις της Τίγκρες, με τον πρόεδρο της Μεξικανικής ομάδας να υποστηρίζει πως ο Πουλίδο του εκμηστυρεύτηκε πως δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο σε άλλο σύλλογο. Στον Ολυμπιακό όμως έχουν διαφορετική άποψη...

Τέλος, ο Μίτσελ και οι παίκτες του προετοιμάζονται για τον πρώτο τους αγώνα στο International Champions Cup. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μίλαν του Εμπαγέ Νιανγκ στις 3 τα ξημερώματα στο Τορόντο.