X

«Καθάρισε» ο Παναθηναϊκός, ήττα για τον ΠΑΟΚ

Μία ανάσα από τους ομίλους του Europa League βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει την ανατροπή του εις βάρος του 1-0.

Ant1news



Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που σημείωσε χατ τρικ σε λιγότερο από 25 λεπτά και συνολικά τέσσερα γκολ (!), ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-1 τη Μίντιλαντ στη Λεωφόρο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ του Europa League και ουσιαστικά «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 13ο λεπτό από το γκολ του Λάουριντσεν, ισοφάρισαν στο 21΄ με εύστοχο πέναλτι του Σουηδού επιθετικού, ενώ ο ίδιος τρία λεπτά αργότερα (24΄) έφερε… τούμπα το ματς, γράφοντας το 2-1. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε στα αντίπαλα καρέ κι ο Μπεργκ και πάλι, στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45΄), έκανε το 3-1 με ένα όμορφο σουτ στην κίνηση, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Οι παίκτες του Αναστασίου συνέχισαν να έχουν πλήρως τον έλεγχο στην επανάληψη, με δεδομένο ότι είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 58ο λεπτό λόγω της αποβολής του Σβιαντσένκο, ενώ έχασαν αρκετές ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Τελικά η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 81΄ λόγω της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου. Η εξέλιξη αυτή, πάντως, δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να πετύχει ακόμη ένα τέρμα. ΄"Εκτελεστής" ήταν ξανά ο Μπεργκ στο 89΄, ο οποίος με το τέταρτο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 (αρχικά το τέρμα είχε χρεωθεί ως αυτογκόλ του Λάουριντσεν).



Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός (78’ Μπούι), Ντίνας (67’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ

Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γιένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60’ Λάρσεν Ζ.), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (21’ λ.τ Ονουάτσου, 85’ Γιάνσεν), Ίγκμπουν.

Η συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού:





Πικρή ήττα με 1-0 γνώρισε από πλευράς του ο ΠΑΟΚ από την Ζίμπρου στο Κισινάου, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League και πλέον αναζητά την ανατροπή στον επαναληπτικό στην Τούμπα, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο κι ένα δοκάρι στο 37΄ με τον Κατσικά, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στα πρώτα 45 λεπτά, κάτι που πλήρωσε στην επανάληψη. Παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο "δικέφαλος του Βορρά" δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός στο δεύτερο μέρος και η Ζίμπρου βρήκε την ευκαιρία να κάνει τη ζημιά. Στο 79ο λεπτό ο Μπούργκιου με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 1-0 για την ομάδα του, ενώ στο 89΄ οι γηπεδούχοι παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Αλεξέεφ σταμάτησε στο δοκάρι.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και πλέον ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει αυτό το σκορ στο γήπεδό του, για να αποφύγει έναν οδυνηρό πρόωρο αποκλεισμό φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις:

Ζίμπρου: Ρούσου, Μπουργκιόν, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμάνι (69’ Αλεξέεφ), Βρεμέα, Γκρόσου, Σεπτίν (82’ Ντιαλό), Γιαρντάν, Σπαρτάρου (61’ Βιτσνακόβς).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (88' Σπυρόπουλος), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης (67’ Περέιρα), Μαντούρο, Κάτσε, Μακ (67’ Μάρτενς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

* Πολύ κοντά στην πρόκρισή του για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa League βρίσκεται την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης χάρη στη σπουδαία νίκη του με 2-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.