X

Ο Βαλβέρδε οδήγησε τη Μπιλμπάο σε πρόκριση επί της Νάπολι

Οι Βάσκοι πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, επικρατώντας 3-1 της Νάπολι στον επαναληπτικό.

Ant1news

Ο Μάρεκ Χάμσικ «πάγωσε» το Σαν Μαμές όταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τη Νάπολι μπροστά στο σκορ.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε όμως να κάνει την ολική ανατροπή και χάρη στα γκολ των Αντουρίθ (61’, 69’) και του Ιμπάι Γκόμεζ (74’) πήρε τη νίκη με 3-1 και ταυτόχρονα την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο πρώτος αγώνας στην Ιταλία είχε λήξει ισόπαλος 1-1.

Εύκολο έργο είχε η Μπάγερ Λεβερκούζεν απέναντι στην Κοπεγχάγη, την οποία συνέτριψε με 4-0, ντουμπλάροντας τις νίκες της και εξασφαλίζοντας μία εμφατική πρόκριση. Μόλις στο 7ο λεπτό βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη στα τέρματα των Χέουνγκ-Μιν Σον (2’) και Χακάν Τσαλχάνογλου (7’).

Ο Στέφαν Κίσλινγκ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 31’ και ο ίδιος παίκτης στο 61’ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στο Λονδίνο, ο Αλέξις Σάντσεζ χάρισε την πρόκριση στην Άρσεναλ, πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση κόντρα στην τουρκική Μπεσίκτας.

Οι «κανονιέρηδες» υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν με 10 παίκτες από το 75ο λεπτό, εξαιτίας της αποβολής του Ντεμπισί.

Η σουηδική Μάλμε ανέτρεψε στην έδρα της το εις βάρος της 2-1 και επικρατώντας με 3-0 της Σάλτσμπουγκ πήρε το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους. Σκόρερ οι Μάρκους Ρόζενμπεργκ (11’, 84’) και Μάγκνους Έρικσον (19’).

Στη διαδικασία των πέναλτι εξασφάλισε την πρόκριση η Λουντογκόρετς σε βάρος της Στεάουα Βουκουρεστίου. Το γκολ του Βάντερσον στην εκπνοή του 90λεπτου έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση, αφού η Λουντογκόρετς ισοφάρισε το σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στη Ρουμανία. Στην παράταση το σκορ δεν άλλαξε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πλέι οφ του Champions League:

Άρσεναλ-Μπεσίκτας: 1-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Νάπολι: 3-1
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κοπεγχάγη: 4-0
Μάλμε-Σάλτσμπουργκ: 3-0
Λουντογκόρετς-Στεάουα Βουκουρεστίου: 1-0 (6-5 πεν.)