X

Ρανιέρι: Πρόκληση για μένα η Εθνική Ελλάδος

Ευδιάθετος και με φιλοδοξίες εμφανίστηκε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ant1news

Ως πρόκληση στην ήδη πλούσια καριέρα του, χαρακτήρισε ο Κλαούντιο Ρανιέρι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά λειτούργησα με το ένστικτο. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω Εθνική ομάδα, παρότι είχα προτάσεις στο παρελθόν».

Ο Ιταλός εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εμφανίστηκε φιλόδοξος κατά την επίσημη παρουσίαση του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών που έχει χαράξει η «γαλανόλευκη» τα τελευταία χρόνια.

«Η πορεία της ομάδας στο Μουντιάλ ήταν πολύ καλή. Ο Φερνάντο Σάντος τα κατάφερε μία χαρά. Έκανε πολύ καλή δουλειά, όπως φυσικά και ο Ότο Ρεχάγκελ. Πλέον, είναι στο χέρι μου να συνεχίσω το έργο τους με επιτυχία. Στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 στην Γαλλία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες και το ταλέντο για να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο Ιταλός τεχνικός υπογράμμισε ότι του αρέσει να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές, ενώ τόνισε πως πρότεινε ήδη να προπονεί και τους διεθνείς των μικρότερων Εθνικών ομάδων. Στόχος; Να αναδείξει τα επόμενα αστέρια της Εθνικής Ελλάδος.

«Έχω αναδείξει νέους παίκτες, στη Νάπολι τον Τζόλα που δεν τον ήξερε κανείς, στην Τσέλσι το ίδιο με τον Τζον Τέρι παρότι είχα δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Λεμπέφ και τον Ντεσαγί», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο ζήτημα του διαδόχου του Καραγκούνη: «Για μένα ο αρχηγός είναι μεγάλη υπόθεση. Αντιπροσωπεύει την ομάδα, την Εθνική και τη χώρα. Το πρόσωπο που είναι πιο υπεύθυνο, που έχει το χάρισμα. Ο αρχηγός, θα πρέπει να έχει το χάρισμα να σηκώνει το βάρος μίας τέτοιας τιμής», είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μανώλης Σαρρής, καλωσόρισε τον Κλαούντιο Ρανιέρι και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Ιταλός προπονητής θα ανεβάσει επίπεδο την εθνική μας ομάδα.