X

«Πρώτη» με Ρανιέρι και νέα... ήθη για την Εθνική

Πρώτη προπόνηση υπό το βλέμμα του Κλαούντιο Ρανιέρι για τους Έλληνες διεθνείς ενόψει του αγώνα της Κυριακής κόντρα στη Ρουμανία.

Ant1news

Ξεκίνησε κι επίσημα η εποχή Ρανιέρι για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, με την πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση των διεθνών υπό τις οδηγίες του ιταλού τεχνικού.

Ο γλωσσομαθής ομοσπονδιακός τεχνικός υποδέχθηκε τους διεθνείς μιλώντας τους διαφορετικές ξένες γλώσσες, ενώ βάζει στη «γαλανόλευκη» ιταλική φινέτσα, καθώς πλέον τα μέλη της αποστολής, ανήμερα των αγώνων, θα μεταβαίνουν στο γήπεδο φορώντας κοστούμια.

Χωρίς μεταφραστή, όπως οι δύο προκάτοχοί του (Ρεχάγκελ και Σάντος), ο Ιταλός προπονητής καλωσόρισε τους παίκτες μιλώντας κατά περίπτωση Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και βέβαια Ιταλικά.

Στη συνέχεια όλα τα μέλη της ομάδας πέρασαν χθες από τον... πάγκο του ράφτη, προκειμένου να ετοιμαστούν τα κοστούμια που θα φορούν όλοι όσοι θα περιλαμβάνονται στην αποστολή της εθνικής μας.

Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν την προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής (7/9) με τη Ρουμανία, για την προκριματική φάση του Euro 2016, που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ανέδειξαν και τους νέους αρχηγούς μέσω ψηφοφορίας, οι οποίοι είναι οι Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος και Σαμαράς.

Όπως είχε ενημερώσει από το πρωί η Ομοσπονδία, από το πρόγραμμα απουσίαζε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος λόγω της μετάβασής του στην Τουρκία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Τραμπζονσπόρ. Επίσης, ο Κώστας Μανωλάς προφυλάχθηκε λόγω των ενοχλήσεων στο ντεμπούτο του με τη Ρόμα το περασμένο Σάββατο, εναντίον της Φιορεντίνα.

Από τους ποδοσφαιριστές δηλώσεις έκαναν οι δύο «νέοι», Δημήτρης Διαμαντάκος και Πέτρος Μάνταλος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ρανιέρι που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ξέρω αρκετά από τα παιδιά ήδη και με έβαλαν γρήγορα στο κλίμα, είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και θέλουμε μόνο την πρόκριση. Απέναντι στη Ρουμανία θέλουμε μόνο τη νίκη. Έχει υψηλές απαιτήσεις η ομάδα, θα παλέψω για να διατηρηθώ στην Εθνική» δήλωσε ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του ο μέσος της ΑΕΚ δήλωσε για το γεγονός ότι κλήθηκε στην Εθνική ενώ παίζει στη Β΄ Εθνική ότι «δεν συνηθίζεται αυτό στην Ελλάδα. Με τιμά πολύ η πρόσκληση του κυρίου Ρανιέρι. Θα κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω». Όσο για το αν θα μπορέσει να δείξει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του απάντησε ότι «κι εδώ θέλω να παίξω σε έναν ελεύθερο ρόλο. Είναι δύσκολο να καθιερωθεί κάποιος στην Εθνική αλλά θα παλέψω γι΄ αυτό».