X

Ξέσπασε η Ρεάλ, με το... δεξί Γιουβέντους, Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ

Νικηφόρα πρεμιέρα στο φετινό Champions League πραγματοποίησαν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ και η Ντόρτμουντ.

Ant1news



Μετά την εντός έδρας ήττα για το πρωτάθλημα από την Ατλέτικο, η «βασίλισσα» σκόρπισε με το ευρύ 5-1 τη Βασιλεία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Champions League και έβαλε πλώρη για την κατάληψη της πρωτιάς στον δεύτερο όμιλο.

Τα γκολ για τους πρωταθλητές Ευρώπης σημείωσαν οι Σουχί (αυτογκόλ 14΄), Μπέιλ (30΄), Κριστιάνο Ρονάλντο (31΄), Χάμες Ροντρίγκες (37) και Μπενζεμά (79’), ενώ για τους Ελβετούς είχε μειώσει στο 38΄ ο Γκονζάλες.

Στον ίδιο όμιλο, η Λίβερπουλ τα χρειάστηκε απέναντι στην Λουντογκόρετς στο «Άνφιλντ», αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με γκολ του Μπαλοτέλι στο 82ο λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 91΄ με τον Αμπάλο, παγώνοντας το γήπεδο. Τη «λύτρωση» χάρισε για μία ακόμη φορά ο Τζέραρντ στις καθυστερήσεις (90+2΄), γράφοντας το τελικό 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στον 1ο όμιλο, όπου ξεχώρισε η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού με 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» επιβλήθηκε με 2-0 της Μάλμε χάρη σε δύο γκολ του Τέβες (59΄, 90’).

Στον 3ο όμιλο, νικηφόρα πρεμιέρα πραγματοποίησαν η Μονακό και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο γαλλικός σύλλογος επιβλήθηκε με 1-0 της Λεβερκούζεν στην έδρα του χάρη στο γκολ του Μουτίνιο, ενώ η ρωσική ομάδα πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Μπενφίκα, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 18΄. Τα γκολ της Ζενίτ σημείωσαν οι Χουλκ (5΄) και Βίτσελ (22’).

Τέλος, στον 4ο όμιλο, με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της μόνο η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 2-0 της Άρσεναλ στη Γερμανία χάρη στα γκολ του Ιμόμπιλε (45΄) και του Ομπαμεγιάνκ (48΄), ενώ στο άλλο ματς Γαλατασαράι και Αντερλεχτ έμειναν στο 1-1.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης στην πρεμιέρα του Champions League:

1ος όμιλος
Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
Γιουβέντους-Μάλμε  2-0

2ος όμιλος
Λίβερπουλ-Λουντογκόρετς 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Βασιλεία 5-1

3ος όμιλος
Μονακό-Λεβερκούζεν 1-0
Μπενφίκα-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-2

4ος όμιλος
Γαλατασαράι-Αντερλεχτ 1-1
Ντόρτμουντ-Αρσεναλ 2-0