X

Επιστροφή Καραγκούνη στην εθνική ομάδα

Ο Γιώργος Καραγκούνης αποφάσισε οριστικά να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και επιστρέφει στην εθνική ομάδα ως συνεργάτης του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Στα 37 του χρόνια ο Γιώργος Καραγκούνης αποφάσισε να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα για να επιστρέψει στο σπίτι του, την εθνική μας ομάδα, στο πλευρό του Κλαούντιο Ρανιέρι, στο νέο ξεκίνημα του αντιπροσωπευτκού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του ευρωπαικού πρωταθλήματος του 2016.

Ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη εθνική κατηγορία στις 8 Σεπτεμβρίου του 1996 με τη φανέλα του Απόλλωνα και σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε ακόμη σε Παναθηναϊκό, Ίντερ, Μπενφίκα και Φούλαμ. Έκανε ρεκόρ συμμετοχών με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φτάνοντας τις 139 και η μεγάλη του καριέρα ολοκληρώθηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου το τελευταίο του παιχνίδι ήταν απέναντι στην Κόστα Ρίκα στις 29 Ιουνίου του 2014. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Σαρρή για τη σύναψη διετούς συμβολαίου με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος θα αναλάβει πόστο στις Εθνικές Ομάδες. 

Ο ακριβής καθορισμός των αρμοδιοτήτων του Γιώργου Καραγκούνη, θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση που θα έχει ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών με τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο Γιώργος Καραγκούνης θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΕΠΟ τις προσεχείς ημέρες σε ειδική εκδήλωση.