X

«Καθάρισαν» Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, νίκες για Γιουβέντους και Ρόμα

Μετά τη νίκη της Ρεάλ, στον ίδιο δρόμο πορεύτηκαν η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στην Ιταλία η Ρόμα και η Γιουβέντους πήραν επίσης το «τρίποντο».

Ant1news



Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Νεϊμάρ, που πέτυχε χατ τρικ (26', 45', 66'), και τον Μέσι, ο οποίος σκόραρε άλλες δύο φορές (62', 82'), η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 6-0 τη Γρανάδα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν και διατηρήθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Το άλλο γκολ πέτυχε ο Ράκιτιτς στο 43΄, ενώ ο Αργεντινός σούπερ σταρ με τα δύο γκολ που σημείωσε, ξεπέρασε τα 400.

Με δύο βαθμούς πίσω από τους Καταλανούς ακολουθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης, που επικράτησε άνετα εντός έδρας με 4-0 της Σεβίλλης. Τα γκολ για τους «ροχιμπλάνκος» πέτυχαν οι Κόκε (19'), Σαούλ (43΄), Γκαρθία (83΄πέν. ) και Χιμένες (90΄).

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επί της Βιγιαρεάλ, με την οποία η «βασίλισσα» βρέθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, όντας 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Τα γκολ για τους Μαδριλένους πέτυχαν οι Μόντριτς (32΄) και Ρονάλντο (40΄).



Παρέμειναν στην κορυφή Γιουβέντους και Ρόμα

Την ίδια ώρα στην Ιταλία, η Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα με 3-0 από την έδρα της Αταλάντα, για την 5η αγωνιστική της Serie A. Πρωταγωνιστής για την «Μεγάλη Κυρία» ήταν ο Τέβες, που πέτυχε δύο γκολ (35', 59'), ενώ το άλλο τέρμα σημείωσε ο Μοράτα.

Τη νίκη με 2-0 πήρε και η Ρόμα απέναντι στη Βερόνα στο Ολίμπικο και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τους «μπιανκονέρι». Τα τέρματα των «τζιαλορόσι» πέτυχαν οι Φλορέντζι (75΄) και Ντέστρο (86΄).



Νίκες για Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και "Σίτι", ισόπαλα τα ντέρμπι

Στην Αγγλία, τέλος, η πρωτοπόρος Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε της Άστον Βίλα 3-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για την 6η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, χάρη στα γκολ των Όσκάρ (7΄),  Κόστα (59') , Γουίλιαν (79΄).

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε επίσης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που νίκησε με 2-1 τη Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ». Τα γκολ πέτυχαν οι Ρούνεϊ (5') και Φαν Πέρσι (22' ), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Σακό στο 37΄.

Το «τρίποντο» πήρε και η Μάντσεστερ Σίτι χάρη στην εύκολη εκτός έδρας νίκη της με 4-2 επί της Χαλ. Για τους νικητές σκόραραν οι Αγουέρο (7΄), Τζέκο (11', 68') και Λάμπαρντ (87'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με προσωρινά με το αυτογκόλ του Μανγκαλά στο 21΄ και το πέναλτι του Ερνάντες  στο 32΄.

Στο ντέρμπι του Λονδίνου, Άρσεναλ και Τότεναμ έμειναν στο 1-1 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό, ενώ ισόπαλο με το ίδιο σκορ έληξε και το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ μεταξύ της Λίβερπουλ και της Έβερτον.