X

Η Παρί Σεν Ζερμέν «γονάτισε» τη Μπαρτσελόνα

Οι Παριζιάνοι πέτυχαν την έκπληξη της βραδιάς, επικρατώντας με 3-2 της Μπαρτσελόνα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ant1news

Χορταστικό θέαμα στο Παρίσι, όπου σημειώθηκε το σκορ της ημέρας. Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε την έκπληξη, επικρατώντας 3-2 της Μπαρτσελόνα.

Οι Παριζιάνοι προηγήθηκαν στο 10’ με τον Νταβίντ Λουίζ, για να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μέσι. Βεράτι (26’) και Ματουιντί (54’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Παρί, για να μειώσει ο Νεϊμάρ στο 56ο λεπτό.

Χάρη στη νίκη της, η Παρί πήρε κεφάλι στην κούρσα του 6ου Ομίλου και έγινε φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Στο άλλο ματς του 6ου Ομίλου, ο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ολλανδική ομάδα προηγήθηκε στο 28’ με τον Λούκας Άντερσεν και ισοφάρισε με πέναλτι ο Μαντούκα τρία λεπτά αργότερα.

5ος Όμιλος

Στη Μόσχα, η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε με 1-0 της ΤΣΣΚΑ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τόμας Μίλερ στο 22ο λεπτό.

Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η Σίτι προηγήθηκε στο 4’ με τον Αγκουέρο να ευστοχεί από τη βούλα του πέναλτι. Ο εμβληματικός ηγέτης της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι ισοφάρισε στο 23’.

7ος Όμιλος

Η Σάλκε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μάριμπορ και έμεινε στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 37’ με τον Μποχάρ, ενώ ο Χούντελααρ ισοφάρισε για τη γερμανική ομάδα.

Με το διπλό έφυγε από την Πορτογαλία η Τσέλσι του Μουρίνιο, αφού το γκολ του Νεμάνια Μάτιτς στο 34’ στάθηκε αρκετό στους Λονδρέζους για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

8ος Όμιλος

Σπουδαία νίκη πήρε η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Πολιακόφ (19’) και Καρνίτσκι (41’) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε ο Αντουρίθ στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Πόρτο. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα γκολ των Άλεξ Τεξέιρα (52’) και Λουίζ Αντριάνο (85’), αλλά οι «Δράκοι» αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Δύο γκολ του Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 89’ και στις καθυστερήσεις, τους χάρισαν έναν ανέλπιστο βαθμό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:

5ος Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου: 0-1
Μάντσεστερ Σίτι-Ρόμα: 1-1

6ος Όμιλος
ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ: 1-1
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα: 3-2

7ος Όμιλος
Σάλκε-Μάριμπορ: 1-1
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Τσέλσι: 0-1

8ος Όμιλος
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπιλμπάο: 2-1
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο: 2-2