X

Φραντσέσκο Τότι: Ο «Καίσαρας» σκοράρει ακόμη…

Ο Φραντσέσκο Τότι συμπλήρωσε τα 38 του, όμως συνεχίζει να αποτελεί τον ηγέτη της Ρόμα και συνεχίζει ακάθεκτος να σκοράρει και να σπάει ρεκόρ.

Ant1news

Ο αρχηγός της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόλις τρεις ημέρες μετά τα 38α γενέθλιά του, ο "Καπιτάνο" της Ρόμα πρόσθεσε στο βιογραφικό του ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα καθώς βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους Ράιαν Γκιγκς, Φίλιπο Ιντζάγκι, Χαβιέρ Ζανέτι, Λοράν Μπλαν και Πάολο Μαλντίνι να τον ακολουθούν.

Με το γκολ του κόντρα στη Σίτι, ο Φραντσέσκο Τότι όχι μόνο κατέχει την πρωτιά στη λίστα με τους… μαθουσάλες σκόρερ του Champions League, αλλά έδωσε και την καλύτερη απάντηση σε ένα tweet των αντιπάλων του, που λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση έγραφαν: "Περιμένουμε με ευχαρίστηση να φιλοξενήσουμε την Ρόμα και μαζί έναν θρυλικό παίκτη σαν τον Τότι. Δεν έχει σκοράρει ποτέ στην Αγγλία, έτσι δεν είναι;".

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του «Βασιλιά της Ρώμης»

 

Ποιος είναι ο Φρανστέσκο Τότι

 

Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1976 στη Ρώμη. Έχει αγωνιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του με τη φανέλα της Ρόμα.

 Αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός ή επιθετικός μέσος και έχει τις περισσότερες εμφανίσεις με τα χρώματα της Ρόμα, από κάθε άλλον παίκτη, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας όλων των εποχών, με 262 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.



Θεωρείται ως ο καλύτερος παίκτης της Ρόμα όλων των εποχών και ονομάστηκε από τον Πελέ το 2004, ως ένας από τους 125 καλύτερους ποδοσφαιριστές εν ζωή.

Έχει λάβει το βραβείο του καλύτερου Ιταλού παίκτη της χρονιάς 5 φορές (πράγμα που αποτελεί ρεκόρ) και δύο φορές το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο Καμπιονάτο,ενώ έχει πάρει το χρυσό παπούτσι το 2006-07.

Στην Εθνική Ιταλίας αγωνίστηκε 58 φορές από το 1998 ως το 2006 πετυχαίνοντας 9 τέρματα. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας που κέρδισε το Μουντιάλ του 2006.