X

Ολυμπιακός: Γράφει ιστορία στη Σουηδία

«Ραντεβού» με την ιστορία έχει απόψε (21.45) ο Ολυμπιακός στη Σουηδία.

Ant1news

«Ραντεβού» με την ιστορία έχει απόψε (21.45) ο Ολυμπιακός στη Σουηδία. Με νίκη κόντρα στη Μάλμε, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν το καλύτερο τους ξεκίνημα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (2 νίκες στους 2 πρώτους αγώνες) σε μία βραδιά επετειακή.

Η αρμάδα του Μίτσελ θα γίνει η 12η ομάδα που φτάνει τις 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα μπει σε ένα «λαμπερό γαλαξία», στο οποίο βρίσκονται οι Ρεάλ, Μάντσεστερ Γ., Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μίλαν, Άρσεναλ, Πόρτο, Γιουβέντους, Τσέλσι, Λιόν και Ίντερ.

Το μαγικό ταξίδι του Ολυμπιακού στα «αστέρια» ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Πόρτο. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έγραψε τον πρόλογο της «ερυθρόλευκης» ιστορίας στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθησαν 33 νίκες, 120 γκολ, 143 ποδοσφαιριστές και 12 προπονητές, για να φτάσουμε απόψε στον αγώνα νούμερο 100.

Ένα ματς… μισή πρόκριση για τους «ερυθρόλευκους». Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού «αποδράσουν» με το διπλό από την έδρα των πρωταθλητών Σουηδίας, θα «κλειδώσουν» την 3η θέση του Europa League και θα βάλουν «πλώρη» για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι πρωταθλητές έδωσαν «όρκο νίκης» στην τελευταία προπόνηση και ετοιμάζονται να πάρουν την σκυτάλη από τον Μίτσελ και να… απαντήσουν και αυτοί με την σειρά τους στον υπερόπτη και αλαζόνα προπονητή της Μάλμε. Ο Άγκε Χαρέιντε μίλησε υποτιμητικά για τον Ολυμπιακό, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους «ερυθρόλευκους», που θα έχουν στο πλευρό τους 1200 Έλληνες φιλάθλους. 

Ο Μίτσελ προσανατολίζεται να εμπιστευτεί την ενδεκάδα που «υπέταξε» την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δέχθηκε μία μεγαλοπρεπέστατη «σφαλιάρα» από τον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο με τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουάκου να συνθέτουν την τετράδα της οπισθοφυλακής. Την τριάδα του κέντρου θα απαρτίζουν οι Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης και Κασάμι. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ θα αναλάβει τον ρόλο του οργανωτή, με τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης και τον Αφελάι στο ένα άκρο. 

Οι εκλεκτοί του Χαρέιντε θα είναι οι : Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Έρικσον, Χάλστι, Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόζεμπεργκ και Τέλιν. 

Ο Ρώσος Καράσεφ θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης.