X

Άμυνα κι επίθεση «δουλεύει» ο Ρανιέρι

Σε κομμάτια της αμυντικής τακτικής, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων επικεντρώθηκε η προπόνηση της εθνικής μας ομάδας ενόψει Φινλανδίας.

Ant1news

Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να τελειώνουν τις φάσεις οι διεθνείς μονοπώλησε τη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Κλάουντιο Ρανιέρι να εστιάζει στα τελειώματα, που θα αποφέρουν και τα ποθούμενα γκολ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν «άσφαιρο» στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016 απέναντι στη Ρουμανία και το πλήρωσε με μια οδυνηρή εντός έδρας ήττα (0-1), ως εκ τούτου λοιπόν ο Ιταλός τεχνικός της Εθνικής δεν θα ήθελε να επαναληφθεί το φαινόμενο.

Ο Ρανιέρι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού και προς αυτή την κατεύθυνση εστίασε στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει τις σωστές τοποθετήσεις που πρέπει να έχουν οι επιθετικοί στις «στημένες» μπάλες, στο πρώτο και δεύτερο δοκάρι.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πραγματοποίησε και πρωινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά διάρκειας μίας ώρας, θέλοντας να περάσει στους παίκτες του κάποια βασικά στοιχεία της αμυντικής του φιλοσοφίας, αλλά και του τρόπου που θέλει να επιτίθενται οι παίκτες του απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες.

Περισσότερ έμφαση δόθηκε στο αμυντικό κομμάτι όμως και αν θέλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε λίγο τις σκέψεις του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην τετράδα της άμυνας, μαζί με τους "κλασικούς" Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο και Μανωλά είχε ως αριστερό μπακ τον Κώστα Γιαννούλη που δείχνει να έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον Σταφυλίδη και απόντων των Χολέμπας, Τζαβέλλα και Καράμπελα.

Ως προς τον τρόπο που προσεγγίζει τον αγώνα του Σαββάτου με τη Φινλανδία, στο Ελσίνκι, το θέμα έχει δημιουργηθεί στην αμυντική διάταξη και το προκαλεί η απουσία του τραυματία Χολέμπας, στη θέση του οποίου θα αγωνιστεί ένας από τους Σταφυλίδη ή Γιαννούλη, εκτός κι αν μετατεθεί αριστερά ο Τοροσίδης και δεξιά πάει άλλος παίκτης, όπως ο Βύντρα ή ο Σκόνδρας.