X

Ο Ντι Ματέο στον πάγκο της Σάλκε

Επιστροφή στους πάγκους για τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League το 2012.

Ant1news

Στο σύντομο πέρασμά του από τον πάγκο της Τσέλσι, ως πρώτος προπονητής, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο οδήγησε τους «Μπλε» του Λονδίνου στην κατάκτηση του Champions League και του Κυπέλλου Αγγλίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ιταλός τεχνικός δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρομάν Αμπράμοβιτς και απομακρύνθηκε τον Νοέμβριο του 2012, μετά από 8 μήνες στο «τιμόνι» της ομάδας.

Ο Αμπράμοβιτς τον επιβράβευσε, πάντως, για την επιτυχία της κατάκτησης του Champions League, πληρώνοντας κανονικά το υπόλοιπο του συμβολαίου του, περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Ο 44χρονος Ντι Ματέο αποφάσισε πλέον να επιστρέψει στην ενεργό δράση και δεν είπε όχι στην πρόταση που δέχθηκε από τη Σάλκε για να αντικαταστήσει τον Γενς Κέλερ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σάλκε, ο Ντι Ματέο θα βρει μπροστά του την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, στο πλαίσιο της Φάσης των Ομίλων του Champions League.