X

«Θαυμαστής» της Εθνικής Ελλάδας δηλώνει ο Παατελάινεν

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Φινλανδίας εκθείασε την ελληνική ομάδα και την έχρισε φαβορί για το ματς του Σαββάτου.

Ant1news

Το φαινόμενο ο αντίπαλος προπονητής να αποθεώνει και να εκθειάζει τη δική σου ομάδα δεν είναι βέβαια σύνηθες, αλλά όταν συμβαίνει ακούγεται ευχάριστα και είναι ευπρόσδεκτο, εφόσον είναι αληθινό και δεν οφείλεται σε λόγους δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Φινλανδίας, Μίξου Παατελάινεν, επικαλέστηκε την παρουσία της ελληνικής ομάδας στη διεθνή σκηνή και τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA προκειμένου να υπερασπιστεί τον ισχυρισμό του, σύμφωνα με τον οποίο είναι η καλύτερη ομάδα του 6ου ομίλου.

«Η Ελλάδα είναι το φαβορί, φυσικά και είναι. Είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο κι αυτό το αποδεικνύουν τόσο τα αποτελέσματά της όσο και η θέση που κατέχει στη βαθμολογία της FIFA» υπογράμμισε ο Παατελάινεν, δίνοντας εξαρχής στο συγκρότημα του Κλάουντιο Ρανιέρι τον χαρακτηρισμό του φαβορί.

Όσο για την αγωνιστική τακτική που έχει σχεδιάσει να ακολουθήσει, εκεί εμφανίστηκε φειδωλός στο λόγο. «Ο αγώνας εξαρτάται από το παιχνίδι του αντιπάλου και οι παίκτες του μπορούν να κρατήσουν την μπάλα όποτε θέλουν. Η Ελλάδα έχει ποδοσφαιριστές παγκοσμίου επιπέδου, είναι φανταστικοί» είπε ο Παατελάινεν.

Ο Φινλανδός προπονητής δικαιολόγησε ακόμη και την ήττα της Ελλάδας στην πρεμιέρα των προκριματικών. «Το πρώτο παιχνίδι ήταν διαφορετικό. Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο αντιπάλους υψηλού επιπέδου, αν και η Ρουμανία είναι επίσης τέτοια ομάδα, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπαιξε με περισσότερη τακτική και αμυντικό προσανατολισμό» δήλωσε. «Το ότι οι Έλληνες έχασαν στον πρώτο αγώνα σημαίνει ότι ήρθαν για να μας πιέσουν και να πάρουν τη νίκη. Ο Ρανιέρι είναι προπονητής με τεράστια εμπειρία και δεν σημαίνει κάτι το ότι δεν ξεκίνησε καλά» πρόσθεσε.

Ο Παατελάινεν ρωτήθηκε επίσης για το πρόβλημα παραγωγικότητας που εμφανίζει η ομάδα του και παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολο να μη σκοράρουν οι επιθετικοί σου, αλλά δεν σημαίνει ότι αύριο θα έχουν πρόβλημα. Οι παίκτες μου έχουν αυτοπεποίθηση, παρότι θα παίξουμε με έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Είναι πρόβλημα ότι δεν μπορώ να επιλέξω όλους τους επιθετικούς, αφού θα πρέπει να παίξουμε και άμυνα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».