X

Σάμαρης: «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος με την ισοπαλία»

Μόνο νίκη είναι ο στόχος των παικτών της Εθνικής μας στην αναμέτρηση με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι.

Ant1news

Ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν ο ποδοσφαιριστής που εκπροσώπησε τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι. Ο μέσος της Μπενφίκα ρωτήθηκε αρχικά για τις δηλώσεις του Φιλανδού προπονητή, ο οποίος μάλλον το... παρατράβηξε νωρίτερα, αφού το μόνο που δεν είπε είναι πως η ομάδα του έχει ήδη χάσει τον αγώνα πριν παίξει.

Συγκεκριμένα, ο Μίξου Παατελάινεν χαρακτήρισε την ελληνική Εθνική «πανίσχυρη» και «απόλυτο φαβορί», με τον Σάμαρη να απαντά ότι «αν πάρουμε υπόψη τα ρόστερ και τους παίκτες κάθε ομάδας θα δούμε ότι λέει την αλήθεια , αλλά το να το λέει παραμονές αγώνα δεν ξέρω αν αποσκοπεί σε κάτι. Αν η Ελλάδα παίξει όπως ξέρει, όμως, θα πάρει τους τρεις βαθμούς».

Για τον παραλληλισμό του αγώνα με εκείνον εναντίον της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ:

«Αύριο έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια για κάποια απώλεια, αλλά η ήττα στο πρώτο ματς μας φορτώνει με περισσότερο άγχος. Στόχος μας είναι η πρόκριση κι αυτό πρέπει να επιτευχθεί με κάθε τρόπο».

Για το αν αυτός και οι υπόλοιποι χαφ είναι έτοιμοι να κερδίσουν τη μάχη της μεσαίας γραμμής:

«Είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε τη μάχη σε όλες τις γραμμές και πρώτα από όλα είμαστε σίγουρα ανώτεροι αμυντικά. Είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι και είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μας θα κερδίσει αύριο, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Το παιχνίδι πάντως είναι πολύ σημαντικό και γι΄ αυτούς, αφού μετά τη νίκη στα νησιά Φαρόε οι Φιλανδοί έχουν την πιθανότητα να πάνε καλά στον όμιλο, οπότε το να λένε ότι δεν έχουν άγχος δεν είναι αλήθεια».

Για το πόσο άλλαξε η ομάδα μετά το Μουντιάλ:

«Δεν έχουμε αλλάξει πολύ, απλώς προστέθηκαν 2-3 νέοι παίκτες. Όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε πιο δυνατοί κι αυτό θα φαίνεται περισσότερο. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα ακόμη πιο δυνατή σε φυσικές δυνάμεις και θα το δείξουμε σύντομα, αρχίζοντας από αύριο».

Για την ισοπαλία ως ενδεχόμενο αποτέλεσμα:

«Η ισοπαλία σαν αποτέλεσμα δεν με αφήνει ικανοποιημένο, αλλά ισοπαλία με ισοπαλία διαφέρει, όπως για παράδειγμα αν ισοφαρίσουμε στο 90΄ ή αναγκαστούμε να κλειστούμε επειδή παίζουμε με 10 παίκτες. Εδώ ήρθαμε για τη νίκη, αυτός είναι ο στόχος μας και αν δεν επιτευχθεί δεν νομίζω ότι θα είναι όλοι ικανοποιημένοι».

Για το τι διαφορετικό θα πρέπει να δείξουν αύριο συγκριτικά με το παιχνίδι εναντίον της Ρουμανίας:

«Τότε έπαιξε ρόλο ότι δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που δεν θα μπορέσουμε να πούμε γι αυτό το ματς. Θα δούμε άλλο ρυθμό, πιο σφιχτή ομάδα, μια ομάδα που θα τα κάνει όλα μαζί, θα επιτεθεί και θα αμυνθεί μαζί. Θα δούμε την Εθνική περισσότερο ομάδα, πιο δεμένη και πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο κ. Ρανιέρι».

Για τις διαφορές Σάντος-Ρανιέρι:

«Υπάρχουν διαφορές, πρόκειται για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Σε αγωνιστικό επίπεδο όμως δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Εγώ προσωπικά πάντως δεν νοιώθω μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ανθρώπινη επικοινωνία . Όσο περνά ο καιρός ελπίζω ο κ. Ρανιέρι να επικοινωνεί περισσότερο με τους παίκτες, αλλά δεν είναι και σωστό να κάνουμε συγκρίσεις».