X

Ταπεινωτική ήττα της Ολλανδίας από τους απίθανους Ισλανδούς

Η Εθνική Ισλανδίας οδηγεί την κούρσα στον 1ο Όμιλο των προκριματικών, νικώντας τους υπερόπτες Ολλανδούς.

Ant1news

Το 3/3 πέτυχε η Ισλανδία, επικρατώντας και της Ολλανδίας με 2-0 στο Ρέικιαβικ. Οι απίθανοι Ισλανδοί έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο, διατηρώντας το μηδέν παθητικό και έχοντας πετύχει 8 γκολ συνολικά μέχρι τώρα στη Φάση των Ομίλων των Προκριματικών του Euro 2016.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε το εντυπωσιακό 6-0 της Κροατίας απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ αξιοσημείωτο ήταν επίσης ότι η Ιταλία νίκησε με το ζόρι 1-0 στη Μάλτα.

Αναλυτικότερα:

Στον 1ο Όμιλο η Ολλανδία υπέστη ήττα-σοκ με 2-0 στην Ισλανδία. Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον της Σουόνσι πέτυχε τα γκολ των Ισλανδών (10’ πεν. & 42’).

Η Τσεχία πέρασε με το εμφατικό 4-2 από το Καζακστάν και διατήρησε το απόλυτο βαθμών στο γκρουπ, μετά από τρεις αγώνες. Την πρώτη της νίκη εξακολουθεί να ψάχνει η Εθνική Τουρκίας, η οποία έμεινε στο 1-1 στην Λετονία.

Στον 2ο Όμιλο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Βέλγιο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Ζένιτσα. Η Ουαλία έκαμψε την αντίσταση της Κύπρου με 2-1, αν και βρέθηκε να αγωνίζεται με 10 παίκτες από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το Ισραήλ δεν συνάντησε δυσκολίες στην Ανδόρα και με χατ-τρικ του Ομέρ Νταμάρι της Αούστρια Βιέννης, έφθασε σε μία άνετη νίκη.

Στον 7ο Όμιλο η Νορβηγία «λύγισε» τη Βουλγαρία 2-1, ενώ η Ιταλία νίκησε 1-0 αλλά δεν έπεισε με αντίπαλο την Μάλτα. «Εξάσφαιρη» η Κροατία, διέσυρε το Αζερμπαϊτζάν και πέτυχε την τρίτη της νίκη στον όμιλο. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Δευτέρας:

1ος Όμιλος
Καζακστάν-Τσεχία: 2-4
Ισλανδία-Ολλανδία: 2-0
Λετονία-Τουρκία: 1-1 

2ος Όμιλος

Ανδόρα-Ισραήλ: 1-4
Βοσνία-Βέλγιο: 1-1
Ουαλία-Κύπρος: 2-1 

8ος Όμιλος
Κροατία-Αζερμπαϊτζάν: 6-0
Μάλτα-Ιταλία: 0-1
Νορβηγία-Βουλγαρία: 2-1