X

Νέα οδυνηρή ήττα για την Εθνική

Η Εθνική μας εμφανίστηκε εκ νέου κατώτερη των περιστάσεων απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης», γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με 2-0.

Ant1news



Μένοντας και πάλι μακριά από τις καλές εμφανίσεις, η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 2-0 από τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τα προκριματικά του Euro 2016 και πλέον βλέπει τις ελπίδες για την πρόκριση να... κάνουν φτερά.

Μετά από τρεις αγώνες, η Εθνική μας μετράει δύο εντός έδρας ήττες με Ρουμανία και Βόρεια Ιρλανδία και μία εκτός έδρας ισοπαλία με τη Φινλανδία, με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει μόλις ένα βαθμό, ενώ απέχει πλέον οκτώ βαθμούς από την πρωτοπόρο Βόρεια Ιρλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε νωθρά στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό από το γκολ του Γουόρντ, ενώ παραλίγο να δεχθεί και δεύτερο τέρμα στο τέλος του ημιχρόνου με τον Λάφερτι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Καρνέζη. Στο διάστημα αυτό, η ομάδα του Ρανιέρι με εξαίρεση μία ευκαιρία του Καρέλη στο ημίωρο, η οποία κατέληξε πολλά μέτρα άουτ, ουσιαστικά δεν απείλησε τους αντιπάλους της.

Η ίδια εικόνα επικράτησε και στην επανάληψη, με την Εθνική μας να δέχεται και δεύτερο τέρμα στο ξεκίνημα και να δείχνει ανήμπορη να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Στο 51ο λεπτό Λάφερτι έπιασε στον ύπνο την ελληνική άμυνα και αυτή τη φορά βρήκε εύκολα το στόχο, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Μετά το 2-0 και σε συνδυασμό με την αλλαγή του συστήματος (4-2-4), με το οποίο ξεκίνησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 2η διαδοχική εντός έδρας ήττα της στα προκριματικά του Euro 2016, η οποία την φέρνει ακόμη πιο μακριά από τον στόχο της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16' Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46' Σάμαρης), Μήτρογλου.

Βόρεια Ιρλανδία (Ο' Νιλ): Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΚόλεϊ, Μπερντ, Ντέιβις, Λάφερτι (73' Μαγκένις), Φέργκιουσον (78' Ριβς), Έβανς, Νόργουντ, Χιουζ, Γουόρντ (59' ΜακΓκίβερν).

* Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Ρουμανία νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τη Φινλανδία και ανέβηκε στους 7 βαθμούς, ενώ την πρώτη της νίκη με 1-0 πήρε η Ουγγαρία απέναντι στους Νήσους Φερόε, φθάνοντας τους 4 βαθμούς.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (μετά από τρεις αγωνιστικές):

1. Βόρεια Ιρλανδία 9
2. Ρουμανία 7
3. Φινλανδία 4
4. Ουγγαρία 4
5. Ελλάδα 1
6. Νήσοι Φερόε 0