X

Η αγωνιστική κρίση και ο... "γολγοθάς" για τον Παναθηναϊκό

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά την ήττα-σοκ από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και τα δύο επόμενα παιχνίδια με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό θα είναι καθοριστικά για την ομάδα.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για το τριφύλλι με 1-2 από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο (οι Κρητικοί κέρδισαν μετά από 27 χρόνια στην Αθήνα), μετά το 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία για το Europa League, προκάλεσε σοκ εντός της ομάδας αλλά και το ξέσπασμα μερίδας οπαδών που αποδοκίμασε έντονα παίκτες και τεχνικό τιμ για το νέο αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και η εβδομάδα που ξεκίνησε περιλαμβάνει δύο παιχνίδια-φωτιά για τον Παναθηναϊκό. Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Αϊντόχφεν στην Ολλανδία στην τελευταία ευκαιρία του για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης στους ''32'' του Europa League, ενώ την Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. 

Ο Γιάννης Αναστασίου είπε στους παίκτες του ότι ''αδικείτε τους εαυτούς σας με τα λάθη που κάνετε. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να χάσουμε'', ενώ συζήτησε και με τους Γιάννη Αλαφούζο, Τάκη Φύσσα, Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο. 

Η νίκη στα επόμενα παιχνίδια είναι το μόνο φάρμακο που υπάρχει για να γιατρέψει ο Παναθηναϊκός τις πληγές του. Σε αντίθετη περίπτωση, μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες με τον κίνδυνο να γκρεμιστεί ότι καλό φτιάχτηκε την περασμένη σεζόν.

Restart ζήτησε ο Αναστασίου 

Οι παίκτες και το επιτελείο της ομάδας μαζεύτηκαν για περισσότερη από μία ώρα στα αποδυτήρια, πριν από την προπόνηση της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να συζητήσουν, να βρουν μια λύση για την κακή μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας και πάνω απʼ όλα να αλλάξουν την ψυχολογία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. 

«Στα δύσκολα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να φανούμε ομάδα, όπως το κάναμε και πέρσι σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Σίγουρα θα υπάρξει αμφισβήτηση. Ήδη υπάρχει μάλιστα. Εμείς έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και περιμένω χωρίς πολλά λόγια να το βγάλουμε ξανά στο γήπεδο και να κάνουμε το restart. Εχουμε βιώσει ξανά τέτοιες καταστάσεις και βγήκαμε νικητές», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννη Αναστασίου, ενώ και οι παίκτες έδειξαν να είναι πολύ προβληματισμένοι με την κατάσταση και να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.