X

Εξοντωτική η ποινή της ΕΠΟ για τον Ηρόδοτο

Αφαίρεση 15 βαθμών, 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση μεταγραφών η ποινή για τον Ηρόδοτο.

Ant1news

Μεγαλύτερη-από ότι αρχικά αναμενόταν- αποδείχθηκε η τιμωρία για την ομάδα του Ηροδότου, εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον αγώνα με τον Εθνικό και στοίχισαν τη ζωή του φιλάθλου των Πειραιωτών Κώστα Κατσούλη.

Είναι πλέον φανερό ότι η ομάδα του Ηροδότου-στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι- θα έχει πολύ δύσκολο έργο για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Γ κατηγορία. Η διοίκηση της ομάδας της Αλικαρνασσού έχει το δικαίωμα να καταθέσει έφεση, η οποία θα εξεταστεί από την ολομέλεια του Δ.Σ της ΕΠΟ.

Η Ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που περιλαμβάνει την ποινή έχει ως εξής:

Η αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης) Ειδική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που συγκροτήθηκε για να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός, εξέδωσε την εξής απόφαση:
Δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο Π.Α.Σ.Α. Ηρόδοτος τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτό πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει σε αυτό:
α. Ποινή αφαίρεσης δεκαπέντε (15) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, στο οποίο συμμετέχει.
β. Ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δέκα (10) αγωνιστικών ημερών.
γ. Απαγόρευση μετεγγραφών μέχρι λήξεως της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
δ. Χρηματική ποινή 2.500 ευρώ. 

Παραπέμπει την από 16.9.2014 ένσταση του αθλητικού σωματείου «Εθνικός Πειραιώς» στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, για εκδίκαση και έκδοση αποφάσεως επ' αυτής και μόνο.