X

Σαρωτική στο Άνφιλντ η Ρεάλ, «πεντάσφαιρη» η Ατλέτικο

Μία εντυπωσιακή παράσταση έδωσε στο Άνφιλντ η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 3-0 της Λίβερπουλ, ενώ η Ατλέτικο συνέτριψε με 5-0 τη Μάλμε.

Ant1news



«Αγκαλιά» με την πρωτιά και το εισιτήριο που οδηγεί στους «16» του Champions League βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Με ένα γκολ του Ρονάλντο (23’) και δύο του Μπενζεμά (30΄, 41΄), η «βασίλισσα» ξεπέρασε άνετα με 3-0 το εμπόδιο της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και έφτασε τους 9 βαθμούς στον δεύτερο όμιλο, έξι περισσότερους από τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λουντογκόρετς νίκησε με 1-0 τη Βασιλεία στην έδρα της και την… έπιασε στους 3 βαθμούς, όσους έχει και η Λίβερπουλ.

Στον 1ο όμιλο, εκτός από την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους, ξεχώρισε η ευρεία - αλλά αναμενόμενη - νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης με 5-0 επί της Μάλμε, η οποία διατήρησε τους «Ροχιμπλάνκος» στην κορυφή του γκρουπ μαζί με τους Πειραιώτες.

Στον 3ο όμιλο, βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση έκανε η Λεβερκούζεν, που είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ο γερμανικός σύλλογος επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης χάρη στα γκολ του Ντονάτι στο 58΄ και του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 63΄ και βρέθηκε μόνος στην κορυφή  του γκρουπ.

Μονακό και Μπενφίκα έμειναν στο 0-0 στη Γαλλία, στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου και απώλεσαν σημαντικούς βαθμούς στην κούρσα για την πρόκριση.

Στον 4ο όμιλο, τέλος, σημαντικές νίκες πήραν η Ντόρτμουντ και η Άρσεναλ, βάζοντας πλώρη για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων. Οι Βεστφαλοί διέλυσαν με 4-0 τη Γαλατασαράι στην Τουρκία και παρέμειναν μόνοι στην κορυφή του γκρουπ με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-1 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο και έφτασαν τους έξι βαθμούς.

Σημειώνεται ότι ο βελγικός και ο τουρκικός σύλλογος έχουν μόλις από έναν βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης:

1ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλμε  5-0
Ολυμπιακός-Γιουβέντους  1-0

2ος όμιλος
Λουντογκόρετς-Βασιλεία 1-0
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης  0-3 

3ος όμιλος
Λεβερκούζεν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης  2-0
Μονακό-Μπενφίκα  0-0

4ος όμιλος
Αντερλεχτ-Αρσεναλ  1-2
Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ  0-4