X

«Κόκκινο» το ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Αυλωνίτη

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας των «πράσινων» με 1-0 στο Καραϊσκάκη. «Χρυσή» αλλαγή ο Αυλωνίτης.

Ant1news



Ένα γκολ του Αυλωνίτη αποδείχθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό για να πάρει τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Σε ένα «φλύαρο» ντέρμπι , χωρίς πολλές φάσεις, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 59ο λεπτό με τον νεοεισελθόντα Τάσο Αυλωνίτη, που πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα στο 57΄, ενώ είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0 στο 81ο λεπτό, όμως ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στιλ από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» βγήκαν στο τέλος μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως δεν κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα το 1-0  υπέρ της ομάδας του Μίτσελ να διατηρηθεί μέχρι το τέλος.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έκανε το «4Χ4» στο Καραϊσκάκη στο φετινό πρωτάθλημα και πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, διατηρώντας στους τρεις βαθμούς την απόστασή του από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση επτά λεπτών προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα και κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες είχαν κατοχή και μία «φλύαρη» κατοχή, ενώ ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στα μετόπισθεν ώστε να κλείσει τους χώρους στους αντιπάλους του.

Είναι ενδεικτικό ότι η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Μανιάτη στο 14΄, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Στιλ. Από κει και πέρα, δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο στο πρώτο μέρος, πέρα κάποιες εντάσεις μεταξύ των παικτών.

Στην επανάληψη, αν και δεν άλλαξε σημαντικά η εικόνα του αγώνα, καθώς οι ευκαιρίες ήταν και πάλι ελάχιστες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε χάρη στον Τάσο Αυλωνίτη. Στο 59ο λεπτό ο 24χρονος αμυντικός που είχε περάσει ως αλλαγή στο 57΄, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι, γράφοντας το 1-0.

Ακολούθησε η τεράστια ευκαιρία των Πειραιωτών στο 81΄να «καθαρίσουν» το ματς με το πέναλτι που κέρδισε ο Μήτρογλου από τον Στιλ λίγο νωρίτερα, όμως ο επιθετικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε κακή εκτέλεση και νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των «πράσινων».

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός μη έχοντας τίποτα να χάσει βγήκε μπροστά και προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση στην εστία του Ρομπέρτο. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης, με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι.


Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Μποτία (57’ Αυλωνίτης), Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (74’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (86’ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ (69’ Μέντες), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (74’ Δώνης), Ζέκα, Μπούι (63’ Πέτριτς), Ατζαγκούν, Πράνιτς, Καρέλης.