X

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κρεμάει τα… εκκεντρικά του παπούτσια

Τέλος σε μια σπουδαία καριέρα βάζει ο Τζιμπρίλ Σισέ, που ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ant1news

Ο πιο πολυσυζητημένος άσος του Παναθηναϊκού και ίσως ο πιο εκκεντρικός ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Τζιμπρίλ Σισέ αποκάλυψε ότι πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εξομολογούμενος ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο και πονάει συνέχεια.

«24 ώρες το 24ωρο πονάω. Το απόγευμα, βλέποντας τηλεόραση, όλη την ώρα… Έχω πρόβλημα στην καθημερινότητα μου, εκτός αν κάνω άλλη μια επέμβαση. Για μια σεζόν μπορώ να σφίξω τα δόντια, αλλά δυο ή τρεις δεν θα μπορώ να παίξω. Οπότε είναι η τελευταία μου χρονιά νομίζω», δήλωσε ο 33χρονος επιθετικός της Μπαστιά.



Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού μίλησε ακόμα για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την καριέρα του αλλά αναφέρθηκε και στην Εθνική Γαλλίας και το Mundial του 2010, που στιγμάτισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, λέγοντας: «Ντρέπομαι που άνηκα σε αυτή την ομάδα, ήμασταν όλοι ηλίθιοι».


Ο Σισέ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1998 και αγωνίστηκε κατά σειρά στις: Οσέρ, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Σάντερλαντ, Παναθηναϊκό, Λάτσιο, ΚΠΡ, Αλ-Γκαράφα, Κουμπάν και Μπαστιά. Σε μια σπουδαία καριέρα σημαδεύτηκε από σοβαρούς τραυματισμούς, ο Γάλλος άσος συνολικά μετρά μέχρι τώρα 181 γκολ σε 410 αγώνες στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ενώ φόρεσε 41 φορές την φανέλα της εθνικής Γαλλίας σημειώνοντας 9 γκολ.

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την οποία φόρεσε για πρώτη φορά το 2009. Με τους «πράσινους» στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και συν τοις άλλοις κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Την επόμενη χρονιά, ο Σισέ ναι μεν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ αλλά δεν κατάφερε να χαρίσει το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό.

Όσοι δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα τον θυμούνται για τις εκκεντρικές εμφανίσεις του και τις εξεζητημένες ενδυματολογικές του επιλογές, με κορυφαία μία φούστα που επέλεξε να φορέσει σε μια εκδήλωση, ενώ δεν δίστασε να φωτογραφηθεί και ¨φορώντας" μόνο τα... τατουάζ του!

Μεγάλη του αγάπη τα ακριβά αυτοκίνητα και την πλούσια συλλογή του ζηλεύουν οι φίλοι των τεσσάρων τροχών. Συγκεκριμένα, έχει μαι Plymouth Prowler, ένα Hammer H, μια Dodge Ram srt 10, μια Shelby GT, μια Bemtley Continental GT, ενώ στη συλλογή του υπάρχουν αυτοκίνητα αντίκες, αλλά και Masseratti, Ferrari...