X

«Λαβωμένος» για το «διπλό» στην Τρίπολη

Τα «αστέρια» του Τσάμπιονς Λιγκ μπορούν να περιμένουν για τον Ολυμπιακό, καθώς καραδοκεί ο Αστέρας της Τρίπολης.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους πρωταθλητές απόψε (19.30) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει την ομάδα του Μίτσελ. Σε επτά αγώνες στην Αρκαδία, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει τέσσερις φορές τη νίκη και έχουν φύγει τρεις με σκυμμένο το κεφάλι. 

Η «μονομαχία» θα έχει άρωμα Ευρώπης, αφού ακολουθούν ο αγώνας των γηπεδούχων με την Τόττεναμ για το Europa League και των φιλοξενούμενων με την Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η αναμέτρηση στο Τορίνο υποχρεώνει τον Μίτσελ να προφυλάξει τέσσερα σημαντικά «γρανάζια» της «ερυθρόλευκης» μηχανής. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί «λαβωμένος» στην Τρίπολη, καθώς στον Πειραιά έμειναν οι Αφελάι (ελαφρύ διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική), Μποτία (κρυολόγημα),  Εντινγκά (σφίξιμο στον δεξιό προσαγωγό) και Τσόρι Ντομίνγκεζ (σφίξιμο στους οπίσθιους μηριαίους). 

Ο Μίτσελ προσανατολίζεται σε ενδεκάδα με τον Ρομπέρτο στο τέρμα και τους Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Αμπιντάλ και Μαζουάκου να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ως ανασταλτικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μανιάτης και Μιλιβόγεβιτς, με τον Μήτρογλου να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Την τριάδα πίσω από τον «πιστολέρο» θα απαρτίζουν ο Κασάμι και δύο εκ των Φουστέρ, Φορτούνη, Ντουρμάζ και Ντοσεβί.

Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγερι, Σιόβας, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος και Γιαννούλης. 

Η ομάδα του Πειραιά θα έχει την συμπαράσταση 2 χιλιάδων οπαδών της, αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών θα βρίσκεται στα επίσημα του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Προϊστορία 

10/11/2007 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0

03/01/2009 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

14/02/2010 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3

23/01/2011 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

27/11/2011 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0

09/02/2013 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

26/03/2014 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-1