X

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Αντιεισαγγελέας του ΑΠ ζήτησε να διερευνηθεί τυχόν συνδρομή της διοίκησης του Ολυμπιακού στην προμήθεια οπαδών με μεγάλες ποσότητες βεγγαλικών και καπνογόνων.

Ant1news

του Νίκου Γερακάρη

Παρέμβαση σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο σημειώθηκε σήμερα, σχετικά με τα επεισόδια στο πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού (ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών κ.λ.π. εντός του αγωνιστικού χώρου).

Με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Ακριτίδη, ζητείται (από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά) να διερευνηθούν άμεσα τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης αλλά και των συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού σε σχέση με τα έκτροπα στο συγκεκριμένο παιχνίδι που διεξήχθη στις 26 του περασμένου Οκτωβρίου στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχει αρχίσει ήδη τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα των αιώνιων αντιπάλων και η σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα συσχετιστεί με αυτήν.

Ειδικότερα, ο κ. Ακριτίδης υπογραμίζει ότι φίλαθλοι στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, «με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων».

Παράλληλα, τονίζει ότι λίγες μέρες πριν την επίμαχη συνάντηση, στο ίδιο γήπεδο κατά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους, δεν παρουσιάστηκε κανένα παρόμοιο φαινόμενο. Από τη σχετική αντιπαραβολή των δύο αγώνων, συνάγεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τον αγώνα Ολυμπιακού – Γιουβέντους, προσθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Έτσι, ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, να ερευνηθεί κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στην ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο».

Παράλληλα, όμως συνεχίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του, πρέπει να κινηθεί η έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.