X

«Πράσινη απόδραση» με δραματικό φινάλε στην Τούμπα

Με ένα «χρυσό» γκολ του Καρέλη στο 79ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ant1news



Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Με τα γκολ των Ατζαγκούν (51΄) και Καρέλη (79), οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-1 τον πρωτοπόρο «δικέφαλο του Βορρά», για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ισοφαρίσει με ένα όμορφο γκολ του Περέιρα στο 64ο λεπτό και παρότι πίεσαν στη συνέχεια, δεν κατάφεραν ούτε να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα ούτε να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αποφύγουν την εντός έδρας ήττα.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει, πάντως, μόνο στην κορυφή με 22 βαθμούς, έχοντας δύο περισσότερους από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στην 5η θέση με 16 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σωστά διαβασμένος στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις, ενώ μόλις στο 7ο λεπτό παραλίγο να κάνει το 0-1, όμως η κεφαλιά του Δώνη κατέληξε στο δοκάρι μετά από επέμβαση του Γλύκου. Η φάση συνεχίστηκε, αλλά δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει ούτε ο Κουτρουμπής, ο οποίος στην επαναφορά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Μέχρι το ημίωρο παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ήταν περισσότερο απειλητικός. Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε έως τη λήξη του ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με μία καλή εκτέλεση φάουλ του Νάνο, ο οποίος έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Οι προσπάθειες των «πράσινων» να πετύχουν ένα γκολ καρποφόρησαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, όταν και ο Ατζαγκούν, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από σέντρα του Κλωναρίδη που πέρασε μπροστά από τους Γλύκο και Κατσικά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

Μετά το γκολ, ο Άγγελος Αναστασιάδης προχώρησε άμεσα σε διπλή αλλαγή και πέρασε τους Παπαδόπουλο και Περέιρα στη θέση των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, δίνοντας πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας του. Εν μέρει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δικαιώθηκε, καθώς ο Περέιρα με μία υποδειγματική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1 στο 64ο λεπτό, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς στο 79ο λεπτό σε μία αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με τον Ατζαγκούν, ο Καρέλης έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Γλύκου, γράφοντας το 1-2.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σπυρόπουλο στο 84ο λεπτό, το σουτ του οποίου όμως απέκρουσε ο Στιλ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η τελευταία καλή φάση ανήκε στους «πράσινους», με ένα όμορφο σουτ του Πέτριτς που πέρασε μόλις άουτ στο 90΄.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (81' Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57' Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57' Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68' Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60' Πέτριτς), Ατζαγκούν.