X

Η αναγκαστική άδεια και η αποζημίωση του Ρανιέρι

Με υπηρεσιακό προπονητή θα γίνει το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία την ερχόμενη Τρίτη.

Ant1news

Δεν θα καθίσει ξανά στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Κλαούντιο Ρανιέρι, αφού η ΕΠΟ του δίνει άδεια μέχρι το τέλος των αγωνιστικών  υποχρέωσαν του 2014. Στο φιλικό της Τρίτης έναντι της Σερβίας, στα Χανιά, υπηρεσιακός προπονητής θα είναι ο Κώστας Τσάνας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται πως δόθηκε άδεια στον κ. Κλάουντιο Ρανιέρι και τους συνεργάτες του έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας για το 2014. Ρόλο υπηρεσιακού προπονητή στην Εθνική Ανδρών για τον φιλικό αγώνα με τη Σερβία αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Τσάνας και υπηρεσιακού γυμναστή ο κ. Νεκτάριος Πανταζής.

Αμφότεροι θα μεταβούν από  την Κατερίνη όπου βρίσκονται με την Εθνική Νέων απευθείας στα Χανιά. Προπονητής για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Εθνικής Νέων στο τουρνουά που διεξάγεται στην Κατερίνη αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Ιορδανίδης»

Η αποζημίωση

Σύμφωνα με το συμβόλαιο του πρώην προπονητή, δικαιούται να λάβει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ (το ένα τρίτο του διετούς συμβολαίου του), όμως σύμφωνα με διαρροές, μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ φέρεται να συμφώνησαν στην αποχώρησή του με 500.000 ευρώ.

Διαψεύδεται ο…διάδοχος

Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι ήταν το πρώτο όνομα που, γερμανικά δημοσιεύματα ήθελαν ως αντικαταστάτη του Ρανιέρι.

Η ΕΠΟ ωστόσο, με ανακοίνωσή της έβαλε τέλος στα σενάρια Τραπιόνι, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπάρχει ακόμα και σκέψη για το πρόσωπό του.

Το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής είναι τον Μάρτιο, κάτι που δίνει το χρονικό περιθώριο για εύρεση προπονητή.