X

Πάμπλουτος ο Κλαούντιο Ρανιέρι από τις απολύσεις

Μέσα σε 10 χρόνια έχει απολυθεί από έξι ομάδες αποσπώντας αποζημιώσεις 13 εκ. ευρώ.

Ant1news

Ο προπονητής που ανέλαβε την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου το καλοκαίρι, ο «πολύς» Κλαούντιο Ρανιέρι δεν θα κάνει τελικά Χριστούγεννα στη χώρα μας. Ο πολυδιαφημισμένος κόουτς παρά τις περγαμηνές που συνοδεύουν την πορεία του στους πάγκους αφήνει στους έλληνες μια πολύ πικρή γεύση, καθώς μια μεγαλειώδης πορεία 10 ετών κατέληξε στο όνειδος της ντροπιαστικής ήττας από τους «ψαράδες» των Νησιών Φερόε εντός έδρας.

Αν ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική διαδρομή στην προπονητική πορεία του Ρανιέρι τα τελευταία χρόνια θα αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Ιταλός κόουτς μπορεί να συμφώνησε να λάβει ως αποζημίωση από την ΕΠΟ το ποσό των 500.000 ευρώ, αλλά την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πάμπλουτος από τις 6 συνολικά απολύσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα αποκομίζοντας αποζημιώσεις 13 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά!

Τον περασμένο Μάιο ο Ιταλός προπονητής απολύθηκε από την Μονακό κι ο δισεκατομμυριούχος μεγαλομέτοχος της Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, υποχρεώθηκε  να του καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 5  εκατομμυρίων ευρώ. Πριν από αυτόν, ένας άλλος Ρώσος ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε κάνει τον Ρανιέρι πλουσιότερο όταν του έδειξε την πόρτα εξόδου από την Τσέλσι. Παρά το γεγονός ότι ξόδεψε στο μεταγραφικό παζάρι 120.000 εκ. ευρώ για να φέρει τους Λονδρέζους στην κορυφή, τα έκανε θάλασσα και έφυγε νύχτα μαζί με ένα φάκελο που περιείχε την αποζημίωση του ύψους 1,3 εκ. ευρώ.

Επόμενος σταθμός η Ισπανία και η Βαλένθια η οποία τον αποζημίωσε με 5 εκ. ευρώ, ενώ φτηνά την γλίτωσε η Γιουβέντους που για την απόλυση του, του έδωσε 1,3 εκ, ευρώ. Μάλλον θα πρέπει να πούμε και  ευχαριστώ στον Ιταλό, ο οποίος μας έκανε την χάρη να φύγει με μόλις μισό εκατομμύριο ευρώ από την χώρα μας!

Πέρα όμως από την ειρωνεία του θέματος, η τραγική αλήθεια είναι ότι μέσα σε λίγες μέρες ο Ρανιέρι με τις επιλογές του κατάστρεψε ότι όλοι οι άλλοι έκτισαν λιθαράκι- λιθαράκι τα τελευταία 10 χρόνια.